ápr 12, 2021
9 Views
0 0

Meg sem áll a vonat a felújított megállókban Balatonmáriafürdőn

Written by

Meg sem áll a vonat a felújított megállókban Balatonmáriafürdőn

500 millió forintot költött a MÁV Balatonmáriafürdőn két vasúti megálló felújítására, de itt szinte soha nem állnak meg a vonatok. Budapest felé egy vonat áll meg kora reggel, míg a másik irányban kétszer lehet le- illetve felszállni. A helyieknek így kilométereket kell gyalogolni, vagy megszervezni, hogy valaki autóval menjen eléjük a „nagy” máriai állomásra, ha mégis vonattal akarnának utazni. Az ATV Híradó riportja.

A MÁV a félmilliárd forintból újított fel egy szőlőtelepi megállóhelyet, amelyet már régóta nem használtak, de most alkalmassá tették a le- és felszállásra. Egyelőre hiába, mert reggel 4.51 perc kivételével egyik Budapest felé tartó vonat sem áll meg itt.

Balatonmáriafürdő másik megállóhelyét, a régi Mária-alsót is rendbe tették. Azonban azok is rosszul jártak, akik ennek az állomásnak a közelében laknak vagy van nyaralójuk, ugyanis itt sem állnak meg a vonatok.

A település polgármestere, Galácz György már megkereste a vasúttársaságot, hogy ha már megcsinálták, akkor használják is a felújított megállókat. Eddig elég kevés sikert ért el a városvezető.

Egy feszített menetrend került kialakításra a téli hónapokban, és nyilván a jövőre vonatkozóan további egyeztetések szükségesek, hogy ezt a problémát rendezni tudjuk. De amint a példa is mutatja, a tavaszi menetrend é s nyári menetrend sem olyan, mint amilyet mi szeretnénk” – nyilatkozta Galácz híradónknak.

A Balatoni szövetség elnöke, Lombár Gábor azt mondta, esztétikai szempontból mindenképpen jó, ha a vasút mellett rendezett a környezet. Szerinte

egy nemzetközi vasútvonal mellett még mindig szebb látvány egy felújított vasútállomás, még ha nem is áll meg a vonat.

A menetrend szerint egyébként, ha valaki hétfőn szeretne az egyik állomásról a szomszédos Balatonfenyvesre utazni, akkor először ellentétetes irányba, Balatonszentgyörgyre kell vonatoznia. Ott át kell szállni egy helyjegy köteles intercityre. Mindezt reggel 4.50-kor, 6-40-kor, vagy 7-40-kor teheti meg, később még így sem lehet vonattal eljutni a szomszédba.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210411-meg-sem-all-a-vonat-a-felujitott-megallokban-balatonmariafurdon

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?