márc 31, 2021
13 Views
0 0

„Meg kell adni a lehetőséget egy gyereknek, hogy nyelvet tanuljon” – Dobó Ágival beszélgettünk

Written by

A szépségkirálynő a Blikknek elmondta, hogy a nyelvoktatást próbálják játékos módon elsajátítani a gyerekeikkel. Ági két gyermeke egyre jobban beszél angolul, így már külföldön sincsenek elveszve.

(A legfrissebb hírek itt)

Két kisgyermek édesanyja, ráadásul sokat utaznak külföldre. Ön szerint el kell kezdeni kiskorban a nyelvoktatást?

– Szerintem a mai világban már elengedhetetlen, hogy akár már egész kicsi korban megadjuk a lehető legtöbb lehetőséget egy gyereknek, hogy idegen nyelvet tanuljon. Ez a mi családunkban nem újdonság, harminc évvel ezelőtt a mi szüleink is vittek minket amilyen pluszórára csak lehetett, igaz, nálunk inkább a sporté volt a főszerep.

Az Ön gyermekei nyolc- és ötévesek. Ők tanulnak nyelvet?

– Mi angol nyelvű óvodába írattuk őket, így játékos formában tanulták a nyelvet. Arra azonban nagyon büszke voltam, hogy ennek köszönhetően például simán válaszolnak angolul, ha külföldön vagyunk. El tudják mondani, milyen fagyit kérnek az árustól. Nem elveszett gyerekek.

Otthon is gyakorolnak?

– Alapvetően magyar verseket, meséket olvasunk, de amikor az interneten vagy a tévében néznek valamit, akkor azt szeretem, ha angolul teszik.

Mint gondol arról, ha valaki magyar anyanyelvűként idegen nyelven beszél a gyerekével?

– Ha nagyon jól birtokolja az adott nyelvet, akkor szerintem sok tud rögzülni egy gyerekben. Persze, szokták azt mondani, hogy egy gyerek összezavarodhat ettől, de például a keresztfiam magyar anyukától és olasz apukától született Írországban, majd éltek Belgiumban, így 13 évesen a magyar mellett beszél olaszul, flamandul, franciául, angolul. Egy életre meghatározó előny lehet ez számára.

(Ez is érdekelheti: Dobó Ági megmutatta az álomotthonukat – igazi csoda ez a konyha is)

Cseréje le autóját biztonságosabbra!

Itt a rossz idő, ha finanszírozást keres autócseréhez, a Bank360 autóhitel kalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.


EXTRA AJÁNLÓ
Íme 6 limitált beautybox, ha rajong különleges szépségápolókért (x)
Ha tavasz, akkor megújulás – kezdjük magunkkal a rendrakást! (x)

www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/dobo-agi-nyelvtanulas-gyerekek/01pvb9g

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?