máj 10, 2021
18 Views
0 0

Még idén megjelenhet a Radeonnal felturbózott Exynos

Written by

Hirdetés

A The Korea Economic Daily friss információi szerint lassan révbe ér a Samsung és az AMD közös projektje. Az előbbi cég két éve jelentette be, hogy egyedi Radeon IP-ket licencel, így RDNA architektúrára épülő integrált grafikus vezérlővel erősítik meg az ARM-os rendszerchipjeiket.

Az említett média értesülései szerint az új csúcskategóriás Exynos SoC 5 nm-es node-on készül, és okostelefonokban, illetve notebookokban is használható lesz. Persze valószínű, hogy a két kivitel között lesz teljesítménykülönbség, hiszen a célpiacon eltérő fogyasztású dizájnokat igényelnek.

A fejlesztés várhatóan az idei év második felében lesz bemutatva, és leginkább a notebookok piacán lesz érdekes, mivel itt az M1-es Macbook ellen a Microsoft nagyon dolgozik az ARM-os Windows projektjével. Egyelőre ehhez a Qualcomm szolgáltatja az alapot az ide tervezett Snapdragonel, viszont ennek vannak az IGP oldalán olyan szoftveres hiányosságai, amit nehezebb leküzdeni. A Samsung ugyanakkor nem is ultramobil IGP-t használ, hanem egy PC-ben már bevált architektúrát, ami szoftveres szempontból lényegesen kedvezőbb lehet, így nagyobb esélye van az Apple megoldásai ellen.

prohardver.hu/hir/exynos_radeon_meg_iden_megjelenhet.html

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
prohardver
banner

Vélemény, hozzászólás?