máj 10, 2021
16 Views
0 0

Még egy hét, és ölelkezni is lehet – A pandémia aktuális hírei

Written by

Továbbra is magas a fertőzések száma Indiában, az egészségügyi minisztérium hétfőn 366 161 új esetről számolt be, és meghalt 3754 ember – írja a The Guardian. 

Narendra Modi miniszterelnökön ezért egyre nagyobb a politikai nyomás, már csak azért is, mert még mindig nem rendelt el országos zárlatot. Súlyosbítja a helyzetet, hogy az indiai egészségügyi rendszer egyre nehezebben birkózik meg a koronavírus-járvánnyal, a kórházi ágyak és a lélegeztetőgépek száma is kevés.

India 28 állama közül ugyan sokban korlátozásokat vezettek be, sok helyen zárva tartanak az éttermek, hotelek, bárok, bevásárlóközpontok, de Modi országos zárlata még mindig várat magára. A miniszterelnökkel szembeni ellenérzéseket tovább fokozza, hogy az utóbbi időben több nyilvános vallási és választási rendezvényt is engedélyezett a tomboló járvány küszöbén.

Anthony Fauci, Joe Biden főtanácsadója hétvégén az ABC tévében felszólította az indiai hatóságokat, hogy haladéktalanul tegyenek meg mindent a helyzet kezelése érdekében, és más államokhoz hasonlóan rendeljenek el zárlatot.

index.hu/kulfold/2021/05/10/meg-egy-het-es-olelkezni-is-lehet/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?