okt 17, 2020
10 Views
0 0

Még egy épületet elfoglaltak a színművészetisek

Written by

Nemhogy nem mentek haza a színművészetis hallgatók pénteken, hanem a Vas és a Szentkirályi utcai épület után elfoglalták az intézmény Rákóczi téri épületét is – adta hírül az Atv.hu. Itt irodák nincsenek, osztálytermek viszont vannak.

Az ATV Híradójának az egyik hallgató azt mondta: péntek este 6 óra előtt, mielőtt véget ért volna a munkaidő sokan felmentek a Rákóczi úti épületbe, a saját termeiket foglalni, minden teremben legalább két-három ember van, ott töltötték az éjszakát, dolgoztak, zenéltek, próbáltak, és sokat beszélgettek, majd pedig ott aludtak.

Erdős Lili szerint az újabb foglalásra azért volt szükség, mert azt érezték, az őszi szünet meghirdetése miatt veszélybe került az oktatás. Nem tudhatták, hogyha hazamennek, a visszaérkezésük után miként folytatódott volna a tanítás. Szerintük csak úgy van esély arra, hogy folytathassák a tanulást, ha elfoglalják a termeket, és a kulcsokat is maguknál tartják.

Az ATV kérdésére  – mit szóltak ahhoz, hogy Szarka Gábor szerint azért is van szükség az őszi szünetre az egyetemen, hogy mindenki megnyugodjon egy kicsit, és beszélgessen a szüleivel – Erdős Lili azt mondta, ez vicces. Ugyanakkor hozzátette: sokan dühösek, és ebből az energiából tudnak próbálni és dolgozni. Mint mondta azért is volt jó, hogy bent éjszakáztak, mert odamentek, és azt érzik, hogy dupla annyi energiájuk van.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

24.hu/belfold/2020/10/17/szfe-epuletfoglalas-szarka-gabor-oszi-szunet/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?