máj 6, 2021
9 Views
0 0

Még a mostaninál is sokkal nagyobb bevételnövekedésre számít a 4iG

Written by

A külföldi terjeszkedésben lehet az áttörés éve 2021 – áll a 4iG tervei között.

Idén is jelentős, 20 százalék feletti bevételnövekedésre készül a 4iG Nyrt., míg hosszabb távon 10 százalék körüli bővülést valószínűsítenek – olvasható a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett befektetői prezentációban.

A cégnek már 2020 is nagy éve volt, a tavalyi 57,3 milliárd forintos árbevétel 39 százalékos, az 5 milliárd forintos EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 24 százalékos növekedést jelentett éves alapon – erre szeretnének még egy lapáttal rátenni idén.

Idén a teljesített értékesítéseken felül április közepén már több mint 31,7 milliárd forint szerződésállománnyal rendelkeztek, az év egészére 79,8 milliárd forint bevétellel számolnak. A következő 2-3 évben évente 8-10 százalékos EBITDA-ráta elérését várták.. 

A 4iG a beszámoló szerint nem csupán a magyar informatikai piacon tör vezető szerepre a következő években, de régiós szinten is meghatározó technológiai vállalat lenne.

A tavalyi stratégiát a felvásárlások határozták meg, a külföldi terjeszkedésben idén várnak áttörést

– írták.

A 4iG jó ideje nyeri a különféle állami megbízásokat. A szekerük akkor táltosodott meg, amikor Mészáros Lőrinc 2018-ban feltűnt a színen. Ő azonban 2019-ben megvált a társaságtól, a cégtulajdon döntő része pedig Jászai Gellérthez került.

hvg.hu/kkv/20210506_4ig_novekedes#rss

Komment írása

Article Categories:
hvg.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?