máj 6, 2021
11 Views
0 0

„Még a 2024-es olimpiára is ki akarok jutni” – Megszólalt a visszatéréséről Dusev-Janics Natasa

Written by

Hiányzott a kajakozás?

Dusev-Janics Natasa: Nagyon, szavakkal nehéz is leírni, mennyire. Legutóbb 2018-ban versenyeztem, az eltelt három évben nem fogtam lapátot a kezemben. Örülök, hogy újra vízen lehetek, élvezem, hogy azt csinálhatom, amit szeretek.

Fizikálisan milyen formában érzi magát?

Dusev-Janics: Ami az erőnlétemet illeti, jó állapotban vagyok, persze, van még lemaradásom, amit be kell hoznom. Azért edzem, hogy sikerüljön formába lendülnöm. Tudom, sok munka kell hozzá, hogy ismét a legmagasabb szinten teljesítsek.

Milyen tapasztalatokat szerzett a szegedi erőfelmérőn K1 500-as távon?

Dusev-Janics: Bár nem sikerült a fináléba bejutnom, úgy érzem, hasznos volt számomra a megméretés. Megmutatta, miben kell még fejlődnöm. Rég versenyeztem, sajnos, nem jól osztottam be az erőmet a középdöntőben. Nem vagyok ugyanakkor türelmetlen, fokozatosan igyekszem magam újra felépíteni. Három hét felkészüléstől még nem szabad csodát várni.

(Ez is érdekelheti: Megrendítő őszinteséggel vallott édesanyja elvesztéséről a háromszoros olimpiai bajnok kajakos)

Nehézséget okoz, hogy nemcsak kajakozóként, hanem anyaként is helyt kell állnia? Hogy bírja a kettős terhelést?

Dusev-Janics: Nagyon jól. Bár bevallom, nem szerettem azt az állapotot, amikor nem edzettem. Feszültebb voltam. Sokkal felszabadultabb vagyok azóta, hogy az anyai teendők mellett versenyezni is tudok. Így teljes az életem, így lehetek igazán boldog.

A kislánya, Milana is kajakozik. Milyen tanácsokkal tud neki segí­teni?

Dusev-Janics: Mindig igyekszem neki mutatni, mennyire nagy erőbedobással edzem. Szerencsére ő is komolyan veszi a sportot. Természetesen mindenben segítem, amire csak szüksége van. Nagyon ügyes, büszke vagyok rá.

Milyen céljai vannak az elkövetkezendő időszakra nézve?

Dusev-Janics: Szeretnék még olimpián indulni. Ha nem is a tokiói ötkarikás játékokon, akkor a rá következőn, Párizsban. Még a 2024-es olimpiára is ki akarok jutni. Nem szeretném abbahagyni a kajakozást. Ha nem jön össze a tokiói szereplés, akkor sem leszek csalódott, motivált maradok. Mindent megteszek, hogy sikeres legyek.

A 2024-es párizsi olimpián is megméretné magát a háromszoros olimpiai bajnok / Fotó: Zsolnai Péter

A 2024-es párizsi olimpián is megméretné magát a háromszoros olimpiai bajnok / Fotó: Zsolnai Péter

A családja mit szólt ahhoz, hogy folytatja a versenyzést?

Dusev-Janics: Rengeteget jelent, hogy a szeretteim mellettem állnak, mindenben támogatnak. Nagyon sokat köszönhetek a családomnak, szerencsésnek érzem magam.

Brigit Fischer negyvenen is túl győzött

A német kajakoslegenda, a nyolcszoros olimpiai bajnok Birgit Fischer negyvenen túl is a csúcsra jutott. Az első aranyérmét az 1980-as moszkvai játékokon keletnémet színekben, 18 évesen szerző klasszis a 2004-es athéni olimpián 42 esztendősen nyert 500 méteren a négyes tagjaként – mindkettő korrekord a kajakosok között.

www.blikk.hu/sport/egyeni/dusev-janics-natasa-kajak-olimpia-2024-parizs/xvbl0py

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?