ápr 29, 2021
10 Views
0 0

Medveczky Ilona: „Bízom benne, maradandó nyomot hagyok a világban”

Written by

Egész életét a táncnak szentelte, így a magánélete háttérbe szorult, de 80 évesen mégis úgy gondolja, megérte. A tánc volt a mindene, és sosem érezte úgy, hogy elégedetlen lenne az életével.

(A legfrissebb hírek itt)

Többször előfordul, hogy a táncművész nem is veszi észre az idő elmúlását, csakis akkor, amikor a barátai és pályatársai elhunynak. Olyankor úgy érzi, mintha kicsúszna a talaj a lába alól.

– Világéletemben határozott, talpraesett, céltudatos ember voltam, de bevallom, mostanában sokszor vagyok magam alatt a rengeteg haláleset miatt. Ezek a szörnyűségek valahol arra is figyelmeztetnek, hogy mindenkinek az elmúlás a sorsa. (…) Igyekszem értelmesen és értékesen kihasználni a hátralévő időt. A négy kutyám tartja bennem a lelket, aztán a barátaim és ez a hatalmas ház, amit szeretnék még életemben elkészülve látni – mondta Medveczky Ilona, majd hozzátette: végakaratát már többször is módosította, arról azonban nem beszélt eddig, milyen szertartásra vágyik.

Elárulta: senkinek sem szeretne a terhére lenni, így síremléket sem akar, inkább hamvasszák el, majd szórják szét a temetőben, vagy a háza kertjében. Úgy érzi, akiknek számít, azok a lelkükben megőrzik majd, és mindenki addig törődjön vele, amíg él, majd gondoljanak rá szeretettel, ha már ő nem lesz.

Bár a táncművésznek már nincsenek élő rokonai, gyakran jelentkeznek nála „eltűnt rokonok”, hogy megszerezzék örökségének egy részét. Elmondta azt is, hogy DNS-mintája ügyvédi letétben van, így annak, aki a rokonának mondja magát, genetikai bizonyítékot kell adnia.

(Ez is érdekelheti: Medveczky Ilona egy 1500 eurós pezsgőt kapott)

Ilona volt az, aki hazánkban meghonosította a revü műfaját, és egész életében azon volt, hogy a szakma komolyan vegye a hivatását. – Tulajdonképpen ez a műfaj mára kihalt. És – hozzáteszem –, amikor a fénykorát élte, itthon akkor is kaptam negatív kritikát bőven. A közönség szeretete, csodálata és a nyugati világban való foglalkoztatottságom azonban mindig biztosított arról: van miért dolgoznom. Bízom benne, maradandó nyomot hagyok a világban – mondta be a Story magazinnak.

www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/medveczky-ilona-vegakarat-temetesi-szertartas/csn6h45

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?