okt 12, 2020
3 Views
0 0

Médiatanács: a Klubrádió jó eséllyel pályázhat a 92,9 MHz-re

Written by

A Klubrádió jó eséllyel pályázhat a Budapest 92,9 MHz frekvenciapályázatán – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa hétfőn az MTI-vel.

A jövő februárban lejáró jogosultságon jelenleg a Klubrádió hallgatható, a felhívástervezet értékelési kategóriái között pedig egyebek mellett szerepel a médiaszolgáltatási tapasztalat, de a Klubrádió pluszpontot kaphat azért is, mert eddig is a 92,9 MHz frekvencián sugározta műsorát – hangsúlyozta a médiatanács.

Kiemelték, a pályázati eljárások előkészítéséért felkérték az NMHH-t a Budapest 95,3 MHz és a Budapest 89,5 MHz frekvenciák tervének kidolgozására, az előbbin korábban a Klubrádió szólt, utóbbin a Music FM működött. A testület közölte továbbá, hogy egy győri és egy tihanyi frekvencia is pályázhatóvá vált.

Szeptemberben írtuk meg: A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerint a Klubrádió most lejáró médiaszolgáltatási jogosultsága alatt több alkalommal is megsértette a médiatörvényt, és emiatt különböző jogkövetkezményeket alkalmazott a médiaszolgáltatóval szemben. A Media1 értesülései szerint emiatt úgy döntöttek, hogy a rádió 2021. február 14-én lejáró jogosultságát nem hosszabbítja meg, a rádió kérelme a hosszabbításnak nem tesz eleget, hanem pályázatot ír ki a Budapest FM 92,9 MHz-es közösségi rádiós frekvenciára.

Kiemelt kép: MTI

24.hu/belfold/2020/10/12/mediatanacs-klubradio-palyazat/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?