márc 30, 2021
5 Views
0 0

Matteo Salvini körvonalazta: így képzelik Orbán Viktorral Európa átalakítását

Written by

Kijelentette, hogy a budapesti találkozó témája a járvány utáni Európai Unió újraindítása lesz. “A Covid-19 után Európa is más lesz, lehetőség nyílik egy új európai identitás újragondolására.”

Matteo Salvini szerint a Liga, a Fidesz és a lengyel Jog és Igazságosság párt közös európai értékeket vallanak, amely a munkát, a jólétet, a biztonságot, a családokat, az Európát megalapító keresztény értékeket helyezi középpontba. “Közös chartát mutatunk be a közös értékek, célok meghatározásával” – közölte Matteo Salvini.

Kijelentette, ha az Identitás és Demokrácia és az Európai Konzervatívok és Reformisták pártcsaládja egyesülne, a második legnagyobb frakció lenne, és “ismét naggyá tenné Európát”. Hozzátette, nem szerepel napirenden a Liga csatlakozása az Európai Néppárthoz (EPP).

A Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár kedd délelőtt megerősítette az olasz sajtó értesülését, amely szerint hármas találkozóra kerül sor április 1-jén Budapesten. A találkozó napirendjén a Liga, a Mateusz Morawiecki vezette Jog és Igazságosság (PiS) és a Fidesz közötti európai szintű politikai szövetség szerepel. Március elején Matteo Salvini már videó-kapcsolatban egyeztetett Orbán Viktorral többek között a vakcinázásról, a járvány utáni gazdasági helyreállításról, a migrációról és a családpolitikáról.

A Fidesz március 18-án küldte el az EPP főtitkárának, Antonio López-Istúriz White-nak címzett levelet, amelyben hivatalosan jelezték, a Fidesz a továbbiakban nem kívánja megőrizni tagságát az Európai Néppártban.

(Cikkünk hamarosan frissül.)

Nyitókép: MTI/EPA/LaPresse pool/Roberto Monaldo

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Infostart.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?