jún 9, 2021
7 Views
0 0

Matolcsy György menye luxuslakást vett a jegybank székházát 54 milliárdért felújító cégtől

Written by

A Népszabadság már 2016-ban arról írt, hogy Matolcsy Ádám, a jegybank elnökének fia egy XIII. kerületi Duna-parti luxuslakásban él. Akkor joggal tagadta le, hogy az ő tulajdona lenne a fényűző ingatlan, hiszen a Matolcsy György unokatestvéreként, illetve az állami milliárdokat használó, majd bedőlő Növekedési Hitelbank tulajdonosaként is ismert Szemerey Tamás volt a papírok szerint a tulajdonos. A lapnak azonban a portaszolgálat megerősítette, a jegybankelnök fia ott él.

A 24.hu most kiderítette, hogy végül mégis a Matolcsy családhoz került a Riverloft apartmanház egyik legnagyobb alapterületű, kétszintes, 231 négyzetméteres tetőtéri lakása, illetve a mélygarázsban található dupla parkoló.

Ehhez Somlai Bálint Fülöp segítségére volt szükség. Ő az, akinek az érdekeltségébe tartozó Raw Development Kft. 54 milliárd forintért újítja fel a Magyar Nemzeti Bank Szabadság téri épületét.


Riverloft apartmanház.

Somlai 2019-ben vette meg a Riverloft apartmanház luxuslakását Szemereytől, tavaly októberben pedig kiszervezte azt egy ingatlan-adásvétellel foglalkozó Kft-be, amely gyakorlatilag ebből a lakásból és a hozzá tartozó ingóságokból állt, 167 millió forint az értéke a könyvek szerint, és ezt adta el Matolcsy Tímeának. A nő rögtön megváltoztatta a cég nevét és tevékenységét. A céget már MT Beauty Kft-nek hívják és a tevékenységei közé pedig több szépészeti kör is bekerült, amely a 24.hu szerint nem csoda, Matolcsy Ádám felesége ugyanis az interneten fellelhető adatok szerint szempilla mesterstylistként és kozmetikusként aktív.

Az Ingatlan.com-on egy a közelben található 125 négyzetméteres, ugyancsak tetőtéri lakást 250 millió forintért kínálnak parkolóhely nélkül, Somlai Bálintnál ezért a 24.hu arról érdeklődött, van-e annak valamilyen különleges oka, hogy a helyi viszonyokhoz képest alacsonynak tűnő áron számították be a cég tőkéjébe az ingatlanokat. Az üzletember válasza szerint az ingatlant a nyilvántartott könyv szerinti értékén apportálták, „ahogy ez szabályos és szokványos”, de e fölötti áron értékesítette a céget, amiben egyébként nincs más, csak az ingatlan.

Matolcsy Tímea pedig azt mondta a lapnak:

„Az MT Beauty Kft. szépségipari szolgáltatásokat fog nyújtani a jövőben, emellett szépészeti termékek forgalmazásával is kíván foglalkozni. Az ingatlant bérlővel együtt vásároltam, nem a családommal használjuk. Béreltük ezt a lakást évekkel ezelőtt, de körülbelül 3 éve elköltöztünk onnan.”


Balról jobbra: Matolcsy Tímea és Matolcsy Ádám (a jegybankelnök menye és fia), Matolcsy György (jegybankelnök), Matolcsy Gyöngyi (a jegybankelnök felesége és Balatonakarattya polgármestere), és Rétfi Imre, a család régi barátja, kampányfőnök. Fotó: Veol.hu

A 24.hu a cikk végén felidézi, milyen a jegybanki pénzek, Szemerey, Matolcsy Ádám és Somlai Bálint nem csak ebben az ingatlanügyben tettenérhető kapcsolata.

444.hu/2021/06/09/matolcsy-gyorgy-menye-luxuslakast-vett-a-jegybankon-milliardokat-kereso-cegtol?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Categories:
444 · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?