ápr 8, 2021
1 Views
0 0

Másodszor loptak el egy rendőrnőt a 81-es főút mellől

Written by

“Van valami finom, szürreális bája a bádog rendőrnő kalandjainak. Mintha egy archaikus mesefiguráról lenne szó, pedig nagyon is valóságos probléma hívta életre: a közlekedési balesetek legáltalánosabb oka, a gyorshajtás. A tábla prevenciós célból került a 81-es út szélére, az és a mögötte álló kocsi is egy-egy nagyméretű fotó csupán” – írja a Facebook-oldalán a rendőrség.

A bádogrendőrt 2020 novemberének első napjaiban leszerelték és ellopták, de a tolvajt és zsákmányát is megtalálták, és idén március 16-án visszarakták az út mellé. Egy héten belül azonban ismét eltűnt az autós rendőrnő.

A rendőrség a közösségi oldalán arra is figyelmeztet, hogy 2019 különösen rossz év volt a 81-es úton, ezért előbb komoly ellenőrzésekbe kezdtek, majd újdonságként a drónos kontrollt is alkalmazták. Transzparenseket és óriásplakátokat raktak ki az út mentén, valamint sebességtúllépést mutató elektronikus jelzőlámpákat. Ennek a sorozatnak része az életnagyságú sebességmérő rendőr és az ugyancsak valós méretű szolgálati autó, ami igazából nem bádogból, hanem Dibond lemezből készült.

A tapasztalatok alapján hatékony ez az álca, a járművezetők visszavesznek a tempójukból.

Igazi? Nem igazi? Országos médiafigyelmet kapott az a kollégánk, akit már kétszer loptak el a 81-es út mellől….

Közzétette: Magyar Rendőrség2021. április 7., szerda

Nyitókép: Facebook

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?