okt 14, 2020
16 Views
0 0

Márki-Zay Péter Vona Gábor korábbi állítására hivatkozott, amikor kormánypárti politikusok általa vélelmezett homoszexualitásáról kérdezték

Written by

Márki-Zay Péter Vona Gábor korábbi állítására hivatkozott, amikor kormánypárti politikusok általa vélelmezett homoszexualitásáról kérdezték

Nem a nyilvánosságnak szánt kijelentés volt, amikor Szerencsen arról beszélt, hogy a Fidesznél több meleg egyik pártban sincs. Erről Márki-Zay Péter beszélt az ATV Start című műsorában.

Márki-Zay Péter fenntartja, hogy egyszerű tényközlés, amit Szerencsen mondott. Úgy véli:

aki negatívnak tartja ezt a kijelentést, az negatívnak tekinti a szexuális másságot, ő nem tartozik közéjük. 

A polgármester úgy véli: a Fidesz ezt a kérdést politikai kérdéssé tette, gyűlöletpropaganda zajlik a melegek ellen Magyarországon, amelynek eredményeként azzal támadják le az ellenzéki politikusokat a szerencsi piacon, hogy úgymond be akarnák vezetni a homoszexuális nevelést Magyarországon.

A polgármester hozzátette: konkrét példákat nem mond állításai alátámasztására, mert az állítólagos meleg kormánypártiak úgymond nem vállalják fel identitásukat. A Facebook-oldalán egy vagy több KDNP-s politikus állítólagos homoszexualitásával kapcsolatban megfogalmazott állításaival kapcsolatban Márki-Zay Péter azt mondta:

korábban nyilvánosságra került bizonyítékot tett közzé, amiről elmondása szerint Vona Gábor már beszélt korábban egy kereszténydemokrata politikussal kapcsolatban.

Végül hozzátette: olyan országban szeretne élni, ahol a fideszes politikusok is nyíltan vállalhatják homoszexualitásukat.

Ami a Hadházy Ákos által Bíró László szerencsi jobbikos jelölttel szemben megfogalmazott állításokat illeti, Márki-Zay Péter úgy véli: a vádak egyáltalán nem bizonyítottak Bíró Lászlóval szemben, amit abból szűrt le, hogy nem jelentkeztek tömegével Bíró László állítólagos megkárosított áldozatai. Azt sem látja bizonyítottnak, hogy itt bármiféle korrupció történt volna – tette hozzá. Beszámolt arról is, hogy 11 napja Hadházy Ákos telefonon elmondta neki, milyen benyomásai voltak Bíró Lászlóról, de ő nem lát bizonyítékot arra nézve, hogy törvénysértés történt volna. A Hadházy által emlegetett szociális szövetkezet-ügyön Bíró László nem nyert, hanem veszített pénzt – állította Márki-Zay Péter.

A szerencsi eredmény tanulsága szerinte, hogy előválasztás kell, hogy már az előválasztás kampányában kiderüljenek azok az ügyek, amelyeket most Bíró ellen a Fidesz felhasznált a kampányban. Kiderült továbbá a polgármester szerint, hogy az egyébként számára nagyon szimpatikus Bíró László mögött nem lehet maradéktalanul felsorakoztatni az ellenzéki választókat és a bizonytalanokat. Pozitív fejlemény viszont szerinte, az ellenzéki összefogás most volt a legszilárdabb 2018 óta. Egy még jobb jelölttel, „a zsidóknak cigányoknak, baloldaliaknak is elfogadható jelölttel” a Fidesz legyőzhető lenne – tette hozzá Márki-Zay Péter.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201014-marki-zay-peter-vona-gabor-korabbi-allitasara-hivatkozott-amikor-kormanyparti-politikusok-altala-velelmezett-homoszexualitasarol-kerdeztek

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?