máj 27, 2021
12 Views
0 0

Márki-Zay Péter: választások után létre kell hozni egy olyan jobboldalt, ami nem lop

Written by

Márki-Zay Péter: választások után létre kell hozni egy olyan jobboldalt, ami nem lop

Több fideszes polgármester is ellenezte a tervezett lakástörvényt. Arra a kérdésre, hogy ez jelent-e törésvonalat a kormánypárton belül, Márki-Zay kijelentette, hogy ha néha kibeszélés van párton belül, az lehet örömteli, de nem változtatja meg a folyamatokat, hiszen nem erre a rétegre építi Orbán Viktor a programját, hanem az agymosásra.​


Komoly fordulat történt a lakástörvény javaslattal – a kormány kizárólag a főváros világörökségi részénél támogatja az újonnan benyújtott módosított indítványt. Ennek kapcsán Márki-Zay Péter az ATV Startban megjegyezte, hogy valószínűleg a Várban élő fideszesek állhattak a javaslat mögött. 

A polgármester szerint lehetett volna racionalitás amögött, amit kitatláltak, hiszen sok százezer embert lehetett volna választási év előtt ingatlanhoz juttatni. Azonban ez hosszútávon szociális katasztrófához is vezetett volna, mivel az önkormányzatok nem tudtak volna segíteni a rászorulóknak.

Arról is beszélt, hogy fiatal házasoknak akarnak otthont biztosítani a hódmezővásárhelyi  bérlakásprom keretében, ún. fecskelakás programmal. Ez egy eszköz lehetne a polgármester szerint a fiatalok helyben tartására. 

Pálinkás József a tegnapi napon bejelentette, indul az ellenzéki előválasztáson. 


Márki-Zay elmondta, hogy Pálinkás Józseffel szoros együttműködésben voltak eddig is, örül az indulásának. Arról is megállapodtak, hogy választás után létrehoznak egy olyan jobboldali mozgalmat, ami korrupcióellenes. “Olyan jobboldal, ami nem lop. A Fidesz ugyanis ezt elvette tőlünk” – jelentette ki a polgármester.

Több fideszes polgármester is ellenezte a tervezett lakástörvényt, arra a kérdésre, hogy ez jelent-e törésvonalat a kormánypárton belül, Márki-Zay kijelentette, hogy a Fidesz már rég elengedte az értelmiségi választóréteget. Ha néha van kibeszélés párton belül, az lehet örömteli, de nem változtatja meg a folyamatokat, mert nem erre a rétegre építi Orbán Viktor a programját, hanem az agymosásra.

A legfőbb ügyész és köztársasáig elnök közvetlen választás kapcsán elmondta, hogy a román korrupcióellenes ügyész leváltása adta az ötletet, akit politikai okokból váltoták le. Ezt akarja elkerülni, szerinte ez a pozíció elválasztható lenne a legfőbb ügyészétől. 

A köztársasági elnök közvetlen választása garanciát jelenthetne a fékek és ellensúlyok rendszerében, számára talán kevésbé kardinális, mivel Sólyom László óta nem töltötték be ezt a funkciót az állmafők.

atv.hu 

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210527-marki-zay-peter-valasztasok-utan-letre-kell-hozni-egy-olyan-jobboldalt-ami-nem-lop

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?