jún 7, 2021
9 Views
0 0

Márki-Zay Péter retteg attól, hogy a Fidesz győz

Written by

Márki-Zay Péter retteg attól, hogy a Fidesz győz

Hódmezővásárhely polgármestere szerint az ellenzéknek össze kell szednie magát, különben katasztrófa lesz.

Márki-Zay Péter retteg attól, hogy a Fidesz győz

Békés, de radikális változást sürget Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármester a Népszavának azt mondta: elképzelhetőnek tartja, hogy ez csak úgy valósítható meg, hogy néhány 100 ezer embernek ki kell menni az utcára. A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje nem látja garantálhatónak, hogy az ellenzéki pártok a megállapodásnak megfelelően bonyolítják le az előválasztást.

Mint mondta: már most vannak abszurd helyzetek, a pártok továbbra is próbálnak kisiklani az előválasztás alól, és nyílt, demokratikus küzdelem helyett füstös szobákban előre lezsírozni az eredményt.

Márki-Zay arról is szólt, hogy Magyarországnak egy szakértői kormányra lenne szüksége 2022-ben, amely egy, a pártok által, konszenzussal elfogadott programot hajt végre.

A felvetésre, hogy egy szakértői kormány ritkán népszerű, a NER visszatérésével fenyeget, azt mondta:

ez azért nem lehetséges, mert a Fidesz legfelső vezetésének a fele börtönben lesz. (…) Amennyiben a Fideszt megtisztítjuk a bűnözőktől, a magyar társadalomnak nincs többé oka félni ettől a párttól. Retteg attól, hogy a Fidesz győz, és Orbán Viktor miniszterelnök marad. Szerinte az ellenzéknek össze kell szednie magát, egyébként katasztrófa lesz.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210607-marki-zay-peter-retteg-attol-hogy-a-fidesz-gyoz

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?