márc 29, 2021
5 Views
0 0

Marco Rossi: „Andorra ellen a mostaninál is nehezebb találkozó lehet”

Written by

Nem volt egyszerű a feladat, hiszen San Marino gyakorlatilag kizárólag a védekezésre koncentrált. Ilyenkor feltörni a védőfalat legalább olyan nehéz, mint egy közel azonos tudású csapat ellen játszani.

(A legfrissebb hírek itt)

„Az első félidőben egy kis nyugalom hiányzott néhány szituációban a játékunkból, türelmesebbnek kellett lennünk, valamint több minőségre volt szükség a párharcok egy részébenértékelt a lefújás után a szövetségi kapitány. – Ha meglett volna a második gól, könnyebb lett volna a folytatás, de kihagytuk a második tizenegyesünket. A cserék után sokat javult a játékunk minősége, sokat elárul a mérkőzés képéről, hogy a hazaiak kapusa volt a mezőny legjobbja ezen a mérkőzésen.

Elfogadható eredmény a 3-0, de folytatnunk kell az utat, amin elindultunk, ezzel a mentalitással kell folytatunk a sorozatot. A hozzáállásunknak ugyanilyennek kell lennie Andorra ellen is, az a mostaninál is nehezebb találkozó lehet. Igen szűk, műfüves pályán játszunk szerdán, nehéz dolgunk lesz, száz százalékosan óvatosnak kell lennünk. Az ilyen mérkőzéseken az első másodperctől az utolsóig magas koncentrációra van szükség, valamint javulnunk kell az utolsó 20 méteren, mert sok egyértelmű helyzetünk volt, de a befejezések terén lehet hiányérzetünk.”

Az is biztos, hogy tovább gyengül majd a csapat, hiszen a német klubokkal történt megállapodás alapján Sallai Rolandnak és Willi Orbánnak is vissza kell térnie Bundesliga-klubjához, így Andorra ellen újabb variációs lehetőségeket próbálhat ki a kapitány.

„Egyáltalán nem számítottam könnyű mérkőzésre, mert bár nagy a különbség a két válogatott között, de a betömörülő védelem ellen nehéz futballozni. Elrontasz egy támadást, egy helyzetet, majd még egyet, és máris azon gondolkozol, hogy muszáj javítanod. Sala kiharcolt két büntetőt, tudom milyen érzés, amikor csatárként nem rúgsz gólt, úgyhogy úgy voltam vele, hogy persze, rúgja ő. Kihagyta, ezzel nincsen semmi gond, hagytunk már ki elég helyzetet. Utána betalált ő is és Niko is. A legfontosabb a győzelem, és hogy a csatárok gólokat szereztek – mondta Szalai Ádám az M4 Sport riporterének.

Szerdán, 20:45-től jön tehát Andorra, és élénken él még az a kép, amikor négy évvel ezelőtt az amatőr csapatuk 1-0-ra legyőzte a mieinket, szintén vb-selejtezőn. Kleinheisler, Nagy Ádám, Sallai Roland akkor a csapat tagja volt.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Micsoda?! Durva árcsökkenés történt a drogérialáncnál (x)
Mennyit kell ráfizetnünk, ha gyorsan akarunk lakásfelújítási kölcsönt? (x)

www.blikk.hu/sport/magyar-foci/labdarugas-vb-selejtezo-magyar-valogatott/1kmhfz4

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?