máj 30, 2021
9 Views
0 0

Március első hetében regisztráltak a legtöbben oltásra

Written by

A koronavírus elleni vakcinaregisztrációk száma hullámzott azóta, hogy decemberben megnyílt arra a lehetőség, írja a hvg.hu.

A lap közérdekű adatigénylésben szerezte meg a Miniszterelnöki Kabinetirodától az erre vonatkozó adatokat, melyből kiderül: 2021 első két hetében volt egy kiugrás, illetve február és március fordulóján egy még nagyobb.

A legerősebb hét március első hete volt, akkor 432 ezren jelentkeztek oltásért, ami annak tudatában különösen nagy szám, hogy az azt megelőző hétig az összes regisztrált száma épp csak meghaladta a 2,1 milliót.

Február utolsó hetében szintén nagyon sokan, 341 ezren regisztráltak, január első két hetében pedig egyaránt megközelítőleg 250 ezren.

A cikkben emlékeztetnek, Orbán Viktor február 25-én jelentette be, hogy az egész járvány legnehezebb két hete jön, vélhetően hirtelen ez is megdobta a regisztrálók számát az ezt követő időszakban.

A hvg.hu egyébként csak március végéig kapta meg az adatokat, tehát azt követően nem látni, hogy alakultak a számok. Azt viszont tudni lehet, hogy mostanáig már több mint ötmillióan regisztráltak.

24.hu/belfold/2021/05/30/oltas-regisztraciok-szama-heti-bontas/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?