febr 27, 2021
17 Views
0 0

Március 16-ig meghosszabbították a veszélyhelyzetet

Written by

A kormány március 1-jéről március 16-ig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet hatályát. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter február 25-én jelentette be, hogy a jelenlegi korlátozások hatályát március 15-ig hosszabbítják meg.

A kabinet erről szóló rendelete szombaton jelent meg a Magyar Közlönyben, eszerint az intézkedéseket március 16-ig kell alkalmazni.

A kormány ezzel egy időben arról is döntött, hogy a bértámogatás teljes időtartamra külön kérelem nélkül meghosszabbodik azon munkaadók esetében, amelyek a mostani rendelet hatálybalépése előtt benyújtották igényüket. Emellett szintén március 16-ig meghosszabbították a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedéseket, valamint a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról szóló rendelet hatályát is.

Ez a rendelet szabályozza többek között a kijárási tilalmat, a gyülekezési tilalmat, rendelkezik az éttermek és szállodák zárva tartásáról, a rendezvények tilalmáról, valamint a boltok este 7 órakor történő bezárásáról.

index.hu/belfold/2021/02/27/veszelyhelyzetet-kormanyrendelet-magyar-kozlony-koronavirus/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?