ápr 12, 2021
10 Views
0 0

Már van is egy trófeája a Veszprémnek

Written by

A Veszprém 37. alkalommal jutott kupadöntőbe, a hétszeres győztes Szeged pedig a 21. fináléját játszotta.

Telekom Veszprém–MOL-Pick Szeged 28-26 (14-12)

lövések/gólok: 45/28, illetve 40/26

gólok hétméteresből: 2/2, illetve 7/5

kiállítások: 16, illetve 14 perc

A Veszprém keretéből Andreas Nilsson, Rasmus Lauge Schmidt és Jorge Maqueda hiányzott, szegedi oldalon a két sérült, Luka Stepancic és Nik Henigman nem játszott.

Mindkét csapat rendkívül kemény védekezéssel kezdett, ezért a játékosoknak alaposan meg kellett küzdeniük minden gólért. Sok volt a szabálytalanság, a kiállítás, a büntető és a reklamálás, és a Veszprém dolgát némileg megnehezítette, hogy védelmének alapembere, Blaz Blagotinsek kevesebb mint tíz perc alatt két kiállítást kapott. A 13. percben alakult ki először kétgólos különbség a csapatok között: a Szeged vezetett 7-5-re, de ellenfele kétirányítós játékra váltott, csakhamar egyenlített, és amikor 13-11-re már a bajnokcsapatnál volt az előny, Juan Carlos Pastor időt kért. A hajrában is kiegyenlített volt a játék, a szünetben a Veszprém vezetett 14-12-re.

A második félidőt – kapusának lecserélésével – létszámfölényes támadójátékkal kezdte a Szeged, ám ezt kihasználva ellenfele három találattal ellépett. A játék képe nem változott, mindkét együttes sok időt töltött – olykor kettős – emberhátrányban, de a Veszprém ebben a hektikus időszakban is növelni tudta a különbséget (23-19) kiváló védekezésének köszönhetően.

A hajrában sem tudott fordítani a Szeged, amely ugyan csökkentette a különbséget, de végül elveszítette a trófeát, mivel ellenfele végig rendkívül taktikusan kézilabdázott.

A veszprémi Omar Jahja hat, Rogerio Moraes és Petar Nenadic öt-öt gólt szerzett, a szegedi Bogdan Radivojevic hat, Stanislav Kasparek öt találatig jutott. Vladimir Cupara hat, Rodrigo Corrales két védéssel járult hozzá a sikerhez, a túloldalon Mikler Roland tíz lövést hárított.

a 3. helyért: Balatonfüredi KSE–Veszprémi KKFT 28-27 (11-12, 25-25) – hétméteresekkel

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?