ápr 6, 2021
3 Views
0 0

Már több mint 36 millió vakcinát osztottak szét a COVAX-program keretében

Written by

Az oltóanyag méltányos elosztására létrehozott programon keresztül Stéphane Dujarric szerint egyebek közt Algéria több mint 36 ezer, Laosz pedig több mint 130 ezer vakcinához jutott, és a délkelet-ázsiai országba májusban további 350 ezer dózis érkezik.

A szóvivő mindazonáltal felhívta a figyelmet arra, hogy a vakcinák elosztása körül még mindig sok az egyenlőtlenség, és pénzügyi támogatást kért a COVAX-programhoz, amely az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által a koronavírus elleni védőoltások és gyógyszerek kifejlesztésének felgyorsítására létrehozott, ACT-A nevű ENSZ-program része.

Amina Mohammed ENSZ-főtitkárhelyettes március végén szintén azt közölte, hogy a vírus elleni oltóanyagkészlet 60 százalékát “alig egy maroknyi ország” foglalta le, és elképzelhető, hogy néhány fejlődő ország 2024 előtt nem jut vakcinához.

Az ACT-A részéről korábban bejelentették, hogy az eddig beérkezett mintegy 11 milliárd dollár pénzügyi támogatás mellett további, több mint 22 milliárd dollárra van szükségük ahhoz, hogy egyebek közt körülbelül 2 milliárd vakcinadózist, illetve 900 millió vírustesztet juttassanak el a nélkülöző országokba.

MTI

hirtv.hu/hirtvkulfold/mar-tobb-mint-36-millio-vakcinat-osztottak-szet-a-covax-program-kereteben-2519644?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?