ápr 28, 2021
12 Views
0 0

Már tizenhét országban megjelent az indiai vírusvariáns, a WHO szerint aggasztó a helyzet

Written by

Már tizenhét országban megjelent az indiai vírusvariáns, a WHO szerint aggasztó a helyzet

Legalább 17 országban van jelen a koronavírus indiai variánsa, amely vélhetően felelős az Indiában kialakult egészségügyi válságért – közölte kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A hivatalosan B.1.617 jelű vírusvariánst – amely arról kapta hétköznapi nevét, hogy Indiában találkoztak vele először – összesen több mint 1200 DNS-szálban mutatták ki a szóban forgó országokban. A legtöbb ilyen DNS-kódsort Indiából, Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból és Szingapúrból töltötték fel az influenzavírusok DNS-adatait gyűjtő GISAID globális adatbázisba, de például Görögországból, Svájcból, Belgiumból és Olaszországból is – írta a WHO heti jelentésében.

A világszervezet modellkészítései alapján a B.1.617 gyorsabban terjed, mint az Indiában megtalálható többi vírusvariáns, ami arra utal, hogy nagyobb a fertőzőképessége. Míg a WHO korábban csupán érdekes variánsnak nevezte az indiait, most már aggasztónak, ami arra utalhat, hogy veszélyesebb (fertőzőképesebb, halálosabb, a vakcináknak jobban ellenálló). A variánssal kapcsolatban azonban még van több megválaszolatlan kérdés. A járvány indiai felgyorsulása mögött nemcsak ennek a változatnak a megjelenése állhat, hanem a járványügyi intézkedések be nem tartása, például a tömegrendezvények engedélyezése – jegyezte meg a világszervezet.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/EPA-KEYSTONE/Martial Trezzini

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} #wpdevar_comment_4 iframe{max-height: 100% !important;}
pestisracok.hu/a-who-szerint-mar-tizenhet-orszagban-megjelent-az-indiai-virusvarians/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?