ápr 7, 2021
11 Views
0 0

Már szombaton bajnok lehet a Fradi – öt éve is utcahosszal nyerték a bajnokságot

Written by

Ráadásul a Fradi 2016-ban csúcsnak számító 76 ponttal lett első, 19 pontot vert a második Videotonra. Most 64-nél tart Szerhij Rebrov csapata, és könnyen lehet ebből újabb rekord, hiszen a Puskás után a Kisvárda, az Újpest, a Fehérvár, a Mezőkövesd, a legvégén pedig a Honvéd lesz majd az ellenfél.

(A legfrissebb hírek itt)

A csapat eddig egyetlen vereséget könyvelhetett el. Azt is óriási meglepetésre, hiszen az NB II-höz közelítő Diósgyőrtől kapott ki a tavaszi rajton, ráadásul otthon. Nem kérdés, a Fraditól már lehetetlennek tűnő vállalkozás elvenni története 32. bajnoki aranyérmét.

2016-ban úgy lett bajnok a csapat, hogy tíz év pokla után sikerült újra csúcsra érni, többek között Gera Zoltánnal, Hajnal Tamással. Sokat változott öt év alatt a világ, a Ferencváros is. Akkor az Üllői úton, 7594 néző előtt, a Paks 5-2-es legyőzésével ünnepelték a bajnoki címet, ebben a felállásban: Dibusz – Nalepa Csukics, Leandro, Gera, Nagy Dániel, Varga Roland, Hajnal, Radó, Lamah, Böde. Csereként beállt Gyömbér, Busai és Trinks.

Az akkor bajnokcsapat motorjai voltak az azóta már külföldön futballozó Nagy Ádám, vagy Cristian Ramírez. Előbbit a Bolognának adták el 1,8 millió euróért, utóbbit pedig az orosz Krasznodarnak 1,5 millió euróért. Az ecuadori balbekk a mai napig az orosz csapatban futballozik.

Jól látszik a felsorolásból, hogy az akkori csapatból csak Dibusz Dénes maradt hírmondónak, illetve Leandro, igaz ő már csak a Fradi második csapatában kap szerepet. Az akkor 2013 és 2018 között a Fradinál dolgozó Thomas Doll sincs. A német edző azóta egy rövid ideig a Hannover, majd a ciprusi APOEL szakvezetője volt, gyökeret verni azóta sem tudott egyik csapatnál sem, a korábbi 29-szeres NDK-válogatott.

Ma sem lehet elvitatni Doll szerepét abban, hogy a 2006-os kizárás utáni folyamat végén ismét bajnokcsapatot csinált az Üllői úton. Ennek első lépéseként 2011 februárjában Kubatov Gábor lett az elnök, a csapat pedig látványos fejlődésnek indult. Ugyanakkor ami idehaza elég volt, az már nemzetközi szinten nem nagyon ment. Emlékezhetünk a csapat máltai kudarcára, a bosnyák bajnok Zseljeznicsar elleni vesszőfutásra. Az átgondolatlan átigazolási politikára. Roland Lamah-t, az egyik legjobb légióst például elkótyavetyélte a csapat.

Az igazi változást Hajnal Tamás sportmenedzseri kinevezése, illetve a 2018-as Európa Liga-kudarc (kiesés az első körben a Maccabi Tel-Aviv ellen) után menesztett Doll helyére érkező Szerhij Rebrov munkába állása hozta. Azóta, egy fantasztikus menetelés végén a Bajnokok Ligája csoportkörét is megjárta a csapat. A csapat magabiztosan lesz idén is bajnok, hogy aztán nyártól készülhessen az újabb Bajnokok Ligája-kalandra.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
A Rossmann is készül a Glamour-napokra! Részletek az akciós újságban (x)
Minden, amit a férfiak legfontosabb szervéről tudni lehet (x)

www.blikk.hu/sport/magyar-foci/labdarugas-ferencvaros-bajnoki-cim-nb-i/22nk5yr

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?