okt 13, 2020
10 Views
0 0

Már rendőrt is kellett hívni a türelmet szülőkre a Bethesdában

Written by

Míg a járvány kezdetén az egészségügy irányába hatalmas lelkesedés, taps és elismerés volt tapasztalható, mára inkább a fokozódó szülői feszültség érezhető – fogalmazott az InfoRádiónak Tamásné Bese Nóra, aki szerint mindez egyfelől teljesen érthető, miután újabb és újabb intézkedések, megszorítások lépnek érvénybe a Bethesda életében is, aminek ráadásul nem látszik a vége.

A kórház kommunikációs vezetője szerint ugyanakkor sokszor olyan hangnemet engednek meg a szülők maguknak, ami nem méltó ahhoz a munkához, ami napról napra zajlik a gyermekkórházban és a legtöbb egészségügyi intézményben.Sajnos állandósultak azok a visszajelzések, amelyek

nem a türelemről és az elfogadásról tanúskodnak, és akkor még diplomatikusan fogalmaz

– tette hozzá a kórház kommunikációs vezetője.

Előfordul, hogy a szülők kiabálnak a dolgozókkal, számonkérnek, és

már rendőri intézkedésre is sor került

az elmúlt időszakban. Emellett a panaszos levelek is sokkal nagyobb arányban találják meg az intézményt, és bár lehet egy-egy jogos, tapasztalatuk szerint inkább arról van szó, hogy a szülők türelme a végéhez közelít, ami részint az egészségügyön csattan.

A kommunikációs vezető kiemelte, a kórházban próbálnak a lehető leginkább empatikusak, megértőek lenni a szülőkkel, ami egy alapelv, hiszen a gyermek mindig azt érzi meg, hogy milyen az őt ápoló, gyógyító személyzet illetve a szülő kommunikációja. Még ha dupla annyi is az elvégezendő munka, hiszen egyre többen esnek ki a munkából a vírus miatt, egyre több családot érint a járvány, azoknak kell „megküzdeniük” a családtagokkal, esetleg rendőrt hívniuk, ha olyan fenyegetés éri őket, akik a 12 órás műszakokat viszik. Utóbbi nem rendszeres, de sokkal több van belőle, mint korábban – tette hozzá.

Nyitókép: Pexels.com

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Infostart.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?