okt 13, 2020
3 Views
0 0

Már rendőrt is kellett hívni a Bethesda gyerekkórházban a szülők viselkedése miatt

Written by

Már rendőrt is kellett hívni a Bethesda gyerekkórházban a szülők viselkedése miatt

Egyre nagyobb a feszültség a Bethesda Gyermekkórházban. A türelmetlen szülők gyakran kiabálnak a kórház dolgozóival, és egyre több a panaszos levél is – mondta az InfoRádiónak a kórház kommunikációs vezetője.

Már rendőrt is kellett hívni a Bethesda gyerekkórházban a szülők viselkedése miatt

Fotó: Google térkép

Míg a járvány kezdetén az egészségügy irányába hatalmas lelkesedés, taps és elismerés volt tapasztalható, mára inkább a fokozódó szülői feszültség érezhető – fogalmazott az InfoRádiónak Tamásné Bese Nóra, aki szerint mindez egyfelől teljesen érthető, miután újabb és újabb intézkedések, megszorítások lépnek érvénybe a Bethesda életében is.

A kórház kommunikációs vezetője szerint ugyanakkor sokszor olyan hangnemet engednek meg a szülők maguknak, ami nem méltó ahhoz a munkához, ami napról napra zajlik a gyermekkórházban és a legtöbb egészségügyi intézményben. Sajnos állandósultak azok a visszajelzések, amelyek nem a türelemről és az elfogadásról tanúskodnak – tette hozzá a kórház kommunikációs vezetője.

Előfordul, hogy a szülők kiabálnak a dolgozókkal, számonkérnek, és már rendőri intézkedésre is sor került az elmúlt időszakban. Emellett a panaszos levelek is sokkal nagyobb arányban találják meg az intézményt, és bár lehet egy-egy jogos, tapasztalatuk szerint inkább arról van szó, hogy a szülők türelme a végéhez közelít, ami részint az egészségügyön csattan.

A kommunikációs vezető kiemelte, a kórházban próbálnak a lehető leginkább empatikusak, megértőek lenni a szülőkkel, ami egy alapelv, hiszen a gyermek mindig azt érzi meg, hogy milyen az őt ápoló, gyógyító személyzet illetve a szülő kommunikációja.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201013-mar-rendort-is-kellett-hivni-a-bethesda-gyerekkorhazban-a-szulok-viselkedese-miatt

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?