máj 2, 2021
11 Views
0 0

Már időpontfoglalás nélkül is el lehet intézni a védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügyeket

Written by

Többen nem kapták meg a védettségi igazolványt, miután beoltották őket, éppen ezért azok sem tudják kihasználni a kulturális intézmények és az éttermek belső tereinek nyitását, akik így jártak.

(A legfrissebb hírek itt)

Így járt egy egészségügyi dolgozó is, aki még januárban kapta meg a vakcinát párjával együtt. Ő április 7-e óta próbálja elérni a XII. kerületi kormányablakot és legalább százszor jelezte különböző felületeken, hogy még nem kapta meg az igazolványt, ám azóta sem kapott választ.

A védetteknek járó kiváltságokat azok a magyarok sem élvezhetik, akik külföldön kapták meg az oltást. Az ő igazolásukat ugyanis nem fogadják el a magyar hatóságok.

“Mi Ausztriában kaptuk meg az oltást, uniós oltást kaptunk, Unión belül, ezért most egy ellenanyag vizsgálatra kellett menni, ami ugye szintén fizetős, és ezzel tudunk csak elmenni a kormányablakba és itthon is érvényesíteni az oltásunkat és védettségi igazolványt kapni” – mondta Ludvai Orsolya.

(Ez is érdekelheti: Koronavírus: nem vonatkoznak a korlátozások a védettségi igazolással utazókra)

A kormányablakokban azonban alig lehet időpontot foglalni, ugyanis szinte minden időpont foglalt. Az operatív törzs ezzel kapcsolatban a következőt mondta az RTL Híradónak:

A védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés céljából május 3., hétfőtől már időpontfoglalás nélkül is felkereshetők a kormányablakok.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!

www.blikk.hu/aktualis/belfold/vedettsegi-igazolvany-kormanyablak-idopontfoglalas/nq8h9n7

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?