okt 14, 2020
4 Views
0 0

Már csak pár hónap van hátra: berobbant a karácsonyi hangulat az üzletekbe

Written by

(Minden a koronavírusról itt!)

Idén szeptember 16-án már csokimikulásokra bukkanhattunk nem egy üzletben, pedig évekkel korábban még a legtöbb helyen kivárták a mindenszentek ünnepét, és csak azután kezdték el rogyásig telepakolni a boltokat karácsonyi dekorációkkal.

(A legfrissebb hírek itt)

De mikkel is találkozhatunk pontosan? Lényegében mindennel. A szaloncukortól kezdve a fenyőfán át egészen a csomagolópapírig. Persze a játékok tömkelege sem kerülheti el senki figyelmét sem. De nemcsak az áruházakba tört be a karácsonyi láz, hiszen a különböző weboldalak is már az ünnepre készülnek az akcióikkal.

Már most a vásárlások része lesz a csokimikulás /Fotó: Northfoto/

Már most a vásárlások része lesz a csokimikulás /Fotó: Northfoto/

A korai hangolódásnak pedig vélhetően a koronavírus lehet az oka, hiszen a családok anyagi helyzete nagyban megváltozott a tavalyi évhez képest: ,,A koronavírus előtti időkben az ünnepi beszerzések novemberben kezdődtek, mert a lakosság nagy része kéthavi fizetésből gazdálkodja ki a karácsonyi kiadásokat, erre pedig időben fel kell készülnie a boltoknak” – mondta Vámos György a Magyar Nemzetnek.

Az áruházakban tehát nem várható akkora költekezés, mint az elmúlt években. Ennek anyagai legfőképpen anyagi okai vannak, és bizony a maszkviselés és távolságtartás. ,,A járványvédelmi körülmények nem a megszokott, komfortos nézelődésről szólnak, maszkos ajándékvásárlás jellemzi majd az elkövetkező heteket. A húsvét sem úgy telt, mint az előző években, és nem lesz szokványos a karácsony sem. Kézmosás, maszk, távolságtartás – ezek biztos, hogy mindenki ünnepét meghatározzák majd” – folytatta Vámos György.

A távolságtartás miatt még hosszabbak lesznek az amúgy is nagy sorok /Fotó: Northfoto/

A távolságtartás miatt még hosszabbak lesznek az amúgy is nagy sorok /Fotó: Northfoto/

A túlzó üzletekben való vásárlást az is visszatarthatja, hogy a vírus tetőzését november és december környékére becsülték, így az emberek még óvatosabbak lesznek. Emiatt sokan az online felületeken való vásárlást fogják előnyben részesíteni. Eddig a Black Friday jelentette a webáruházak egyik legnagyobb év végi bevételét, de a költekezés most előbb beindult a fent említett okok miatt. Ami biztos, hogy az ilyenhez hasonló őrületre nem igazán lehet számítani idén novemberben fekete péntek napján:

Az is kérdéseket vethet fel, hogy a futárszolgálatok mennyire fogják bírni a már amúgy is nagy terhelést. Hiszen karácsony tájékán minden évben nagyban megnövekednek a rendelések, idén pedig a megszokottnál is nagyobb lesz a rendelésszám.

(Kapcsolódó: Spórolna az ünnepekre? itt van 10 hasznos tipp a féktelen költekezés ellen)

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Újra a csúcson? Ezzel rukkolt elő a Huawei (x)
Hogyan lehet olcsóbban vásárolni kozmetikumot? Íme a titok! (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/koronavirus-karacsony-unnepi-keszulodes-unnepek/gmw7jlw

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?