ápr 18, 2021
11 Views
0 0

Már alig van hely az új koporsók számára a római temetőkben

Written by

Már alig van hely az új koporsók számára a római temetőkben

Meghaladta a hárommilliót a koronavírus világszerte regisztrált halálos áldozatainak száma. A fertőzötteké pedig 140 millióhoz közelít. A WHO vezetője szerint globálisan aggasztó mértékben emelkedik a betegek és a halottak száma. Az ATV Híradó riportja.

Egyre több a friss sír Párizs egyik legnagyobb temetőjében. Korábban átlagban két halottat temettek hetente, a járvány kitörése óta viszont mindennap van temetés. „Végigmegyek a sírok között, elolvasom a sírköveken lévő neveket, így fejezem ki tiszteletemet a halottak előtt” – mondta Raymonde Boulon temetői gondnok.

Franciaországban már csütörtökön átlépte a százezret a koronavírus halálos áldozatainak száma. Világszerte pedig már több mint hárommillió halottat követelt a járvány, a fertőzöttek száma 140 millió.  Már alig van hely az új koporsók számára a római temetőkben. A járvány miatt elrendelt korlátozások következtében ugyanis kevesebb temetést rendezhetnek. Kiszivárgott hírek szerint hűthető konténerekben tárolják a holttesteteket a Prima Porta nevű temető előtt.

Mario Draghi kormányfő egyébként bejelentette, hogy a vártnál korábban, már április 26-án beindul az oktatás az iskolákban, de a bárok és éttermek teraszai is fogadják majd a vendégeket Olaszországban.

Ausztriában már a teljes gazdasági nyitást tervezik. Mint Sebastian Kurz kancellár mondta: egy időben nyithatnak meg az éttermek, a szállodák, a kulturális és sportlétesítmények.

Közben vihart kavart a cseh kormány körül, hogy a kormányfő kérésére a külügyminiszter lemondta jövő hétre tervezett moszkvai útját. Jan Hamacek a Szputnyik-V orosz vakcina beszerzéséről tárgyalt volna, ám Andrej Babis szerint ez nem tartozik a miniszter munkakörébe.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210418-mar-alig-van-hely-az-uj-koporsok-szamara-a-romai-temetokben

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?