márc 28, 2021
6 Views
0 0

Már a magyarokra is hatással van a Szuezi-csatornán megfeneklett hajó – hetekkel később jöhetnek meg a neten rendelt áruk

Written by

öbb olvasónk értesítést kapott ugyanis arról, hogy a Távol-Keletről megrendelt árucikke előreláthatólag több hét késéssel fog megérkezni. Egyelőre nem látni, hogy mikor és hogyan szabadítják ki a 400 méter hosszú, 200 ezer tonnás monstrumot. Már azt is sikerként könyvelték el, hogy kéthüvelyknyit, azaz öt centit meg tudták mozdítani a hajót.

(A legfrissebb hírek itt)

A mentés még heteket is igénybe vehet, ha újabb vontatóhajók bevetése sem vezet sikerhez. Ebben az esetben elképzelhető, hogy a hajón levő 18 300 konténerből le kell pakolni valamennyit, hogy könnyítsenek a jármű súlyán.

A hét végén már több mint 300 óriáshajó várakozott a Vörös-tengert és a Földközi-tengert összekötő Szuezi-csatorna bejáratánál, egyre több hajó döntött úgy, hogy inkább megkerüli Afrikát, ami egy-két héttel hosszabb menetidőt eredményez, mintsem bizonytalan ideig rostokoljanak a csatornánál kialakult dugóban. A csatorna „blokádja” óriási károkat okoz a világgazdaságnak, mivel naponta 9,6 milliárd dollárnyi (3 billió forint) áru esik ki a forgalomból.

#ad-bank360::before {content: ‘hirdetés’; display: block; font-weight: 700; font-size: 12px; text-align: center; line-height: 26px; color:#acacac; background-color: #F5F5F5}
.szm {background-color: #F5F5F5;}
.szm p {margin: 5px; font-size: 1rem;}

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!


EXTRA AJÁNLÓ
Hogyan lehet olcsóbban vásárolni egy drogériában? Íme a titok! (x)
6 különleges ajándék nőknek húsvéta (x)

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/szuezi-csatorna-megfeneklett-kontenerszallito-keso-arucikk/pkryks3

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?