nov 22, 2020
10 Views
0 0

Manfred Weber: A Fideszt már kizárták volna az Európai Néppártból, ha nincs a járvány

Written by

2020.11.22. 10:05

Az Európai Néppárt politikai gyűlése már döntött volna a Fidesz kizárásáról, ha nem üt be a koronavírus-járvány – mondta Manfred Weber a flamand De Standaard című lapnak.

Kapcsolódó

Mint Mikulás-csomagban a szaloncukor és a virgács, úgy van párban az EU-költségvetés és a jogállamiság. A legmagasabb szintre került az idegjáték.

A néppárt frakcióvezető szerint – áll a Népszava szemléjében – Orbán Viktor a vétója miatt folyamatosan veszít a népszerűségéből a pártcsaládon belül.

A magyar kormányfő Lengyelországgal együtt blokkolta az Európai Unió következő hétéves  költségvetéséről és helyreállítási alapjáról szóló megállapodást.

A másfél éve felfüggesztett Fidesz kizárását hónapokkal ezelőtt 14 tagpárt kezdeményezte, ami több mint elég ahhoz, hogy az Európai Néppárt döntésre vigye az ügyet. A szavazást azért nem tudják megtartani, mert a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások meggátolják a politikai gyűlés összehívását.

Azt üzenem neki: ha azt állítod, hogy az igazságszolgáltatás független és a média szabad, akkor nincs semmi félnivalód. Kérlek, add a beleegyezésedet a megállapodásokhoz! 

Kapcsolódó

A bajor Keresztényszociális Unió politikusa szerint úgy kell kiegyensúlyozni az EU menekültpolitikáját, hogy a valóban elesetteket karolja fel.

15%

3990 Ft

3392 Ft

15%

2699 Ft

2295 Ft

index.hu/belfold/2020/11/22/orban_viktor_koronavirus_manfred_weber/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?