okt 14, 2020
10 Views
0 0

Mandiner: Orbán szerint Heisler András a felelős Bíró László-ügyben

Written by

Rendkívüli hírlevél

Amit azonnal tudni kell

Heisler AndrásFotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

Orbán Viktor a Mazsihiszt, személyesen pedig Heisler András elnököt tartja felelősnek azért, hogy az ellenzéki pártok a két éve még judapestező Bíró László mögé álltak be a szerencsi választáson – írja a KESMA kötelékéhez tartozó Mandiner.

A lap szerint Orbánban „megütközést keltett, hogy Heislerék az ügy súlyát relativizálva, határozatlanul nyilvánultak meg az ügyben”. 

A Mandiner még augusztusban megkérdezte erről Heisler Andrást, aki azt mondta akkor: „minden, bármely etnikai, vallási csoport, szexuális kisebbség elleni uszítást egyaránt elítél teljesen függetlenül attól, melyik politikai csoportosuláshoz tartozik az, aki ilyeneket mond”, Bíró László mellett pedig emlegette az államilag kitüntetett Raffay Ernő történész zsidózását.

A Mandiner úgy tudja, Orbánnak nem tetszett ez a válasz, határozatlannak és gyengének tartja. A lap szerint Orbán hiányolja, hogy Heisler nem szólította fel egyértelműen a baloldali pártokat arra, hogy ne támogassák Bírót, és szerinte az, hogy „általánosító megfogalmazással igyekezett relativizálni Bíró kijelentéseit, megingathatja a Mazsihisz hitelességét a kérdésben”. 

Kommentjei miatt Bíró a kampányban bocsánatot kért.

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.


Belépek

Kapcsolódó

444.hu/2020/10/14/mandiner-orban-szerint-heisler-andras-a-felelos-biro-laszlo-ugyben

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?