ápr 26, 2021
8 Views
0 0

Májustól karantén nélkül lehet Ciprusra utazni

Written by

Májustól karantén nélkül lehet Ciprusra utazni

Akit beoltottak, vagy három napnál nem régebbi negatív PCR-teszttel érkezik, nem kell karanténba vonulnia az országban május 10-től.

Szavvas Perdiosz, a turizmusért felelős államtitkár közölte a Szputnyik V vakcinával történt beoltást is elfogadják a szigeten – írta meg az MTI.

A szabályozás a schengeni övezet országaira, az Egyesült Államokra, Nagy-Britanniára, Izraelre, Egyiptomra, Katarra, az Egyesült Arab Emírségekre, Kanadára, Svájcra, Ausztráliára, és Új-Zélandra terjed érvényes május 10-től.

Konsztantinosz Joannu ciprusi egészségügyi miniszter egyébként pénteken jelentette be a járványügyi intézkedések szigorítását a fertőzés hirtelen emelkedése miatt.

A kormányzati elképzelések szerint április 26-tól május 9-ig zárva lesznek a fodrászok, az edzőtermek, a színházak, a kávézók, valamint a nem létszükségleti cikkeket árusító üzletek is. Az emberek csak munkavégzés céljából tartózkodhatnak a szabadban, akinek nincs engedélye erre, az naponta legfeljebb egyszer hagyhatja el az otthonát. A hatóságok kivételt fognak tenni május elsején, a görög ortodox húsvéti istentiszteletek alkalmával.

Ma van a csernobili atomkatasztrófa 35. évfordulója. Vujity Tvrtko Túl minden határon – Csak Csernobil – a rendezői változat című filmjét ma este 22.15-kor láthatják az ATV-n.


Sokan érdeklődnek a külföldi utazások iránt

atv.hu 

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210426-majustol-lehet-ciprusra-utazni

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?