ápr 13, 2021
8 Views
0 0

Magyarországon is előfordult, hogy véletlenül két különböző vakcinát adtak be

Written by

Egy hetven éven felüli házaspár első körben kínai vakcinát kapott, majd mikor megjelentek a második oltáson, AstraZenecát fecskendeztek a karjukba – számolt be az mfor.hu.

„Hetvenen felüliek vagyunk, ezért a háziorvosunk megkérdezte, hogy megelégszünk-e a kínai vakcinával, mert akkor mehetünk. Rávezették az oltási könyvecskére az oltás nevét és idejét, egyúttal a második oltás időpontját is.”

– magyarázta a lapnak a hölgy, hozzátéve, hogy ezt követően a második oltáskor is leadták a könyvecskét, majd megkapták az újabb oltóanyagot, amiről logikus módon azt gondolták, ismét a kínai lesz.

„Mikor behívtak, ki voltak már készítve a fecskendők az üvegcsék mellett. Itt hibáztam: nem néztem rájuk, pedig hiányolhattam volna a kínai írásjeleket. Kint várakoztunk a kötelező negyedórában, egyszer csak halljuk, hogy a doktornő a telefonban a nevemet, adataimat említi, majd behívtak a férjemmel” – mesélte.

Csere történt – mondta sajnálkozva az orvos, majd miután tanácsot kért egy immunológustól, azt javasolta, hogy egy hónap múlva menjenek vissza egy ellenanyag-vizsgálatra. Eddig súlyos mellékhatás nem alakult ki.

Ez egyébként nem az egyetlen eset volt. A Ladánybene 27 zenekar frontemberének szülei is különböző vakcinát kaptak az első és a második oltáskor. László M. Miksa 78 éves édesanyját és 83 éves édesapját az első fordulóban Modernával, míg a másodikban tévedésből kínaival oltották – tudta meg az Index.

Nem szeretném, ha az eset politikai felhangot kapna vagy az oltásellenességet erősítené, egyszerűen csak arra kívánom felhívni a figyelmet, hogy mindenki minden esetben nézze meg, mit kap

– hangsúlyozta az énekes, aki nagyon felháborodott a műhibán:

„Egy héttel a második után jöttek ki a tüneteik… hasmenés, hányás, ízületi fájdalmak és a vérnyomás az egekben… nap mint nap feszülve várjuk az emberkísérlet eredményét”.

Ezt a két mulasztást egyébként annak fényében érdemes nézni, hogy kedden átlépte a 3 milliót a beoltott emberek száma, közülük majdnem 1,3 millió főt már kétszer oltottak.

alfahir.hu/2021/04/13/vakcina_oltas_orvosi_muhiba_koronavirus

Komment írása

Article Categories:
alfahír
banner

Vélemény, hozzászólás?