máj 30, 2021
11 Views
0 0

Magyarok külföldön: „itt nem kell amiatt aggódnom, hogy ha esetleg kórházba, orvoshoz kell menni”

Written by

Magyarok külföldön: „itt nem kell amiatt aggódnom, hogy ha esetleg kórházba, orvoshoz kell menni”

Komikusnak tartja a Momentum Orbán Viktor londoni látogatását. A miniszterelnök egy videót osztott meg Facebook-oldalán, amelyben egy kint dolgozó magyar arról beszél, hogy már tavaly haza szeretett volna jönni, de a világjárvány közbeszólt. Az ellenzéki párt szerint ők lennének a legboldogabbak, ha a kormány valóban kíváncsi lenne a külföldön élő magyarok véleményére. Az ATV Híradója is beszélt két külföldön élő magyarral, akik azt mondták, azért mentek el itthonról, mert úgy érzik, külföldön jobb lehetőségeik vannak.

A híradónk által megkérdezettek kicsit másként élik meg azt, hogy elmentek Magyarországról, mint a miniszterelnök videójában megjelenő Réka.

 „A mai napig úgy érzem hogy ez egy jó döntés volt” – mondta stábunknak László, és egy másik külföldön élő magyar, Juli sem bánta meg a kiköltözést.

Juli 6 éve él Angliában, Laci pedig 5 és fél éve Bécsben. Mindketten azért mentek el, mert úgy érezték, kint jobb lehetőségeik vannak, mint Magyarországon. Lacinak közben gyermeke született, a pandémia alatt végig otthon volt vele.

„Megkaptam a fizetésemnek egy nagy százalékát, nem vesztettem el a munkámat, nem kellett amiatt aggódnom, hogy ha esetleg kórházba, orvoshoz kell menni, bármi történik, és ezt nagyon fontosnak tartom.

Hozzátette, hogy azt szeretné, ha gyermekei előtt is olyan jövő állna, amiben nem jelent gondot, hogy miből vesznek ételt, és miből fizetik a számlákat.

Juli ugyanígy érez. Ő egy tengerparti városban él, tud spórolni, van magánnyugdíj pénztára, azt mondja, most már nincs mitől félnie. A bécsben élő nő azt emelte ki, hogy Magyarországon minden munkahelyén minimálbérre volt bejelentve, ezért aggódott a nyugdíjas évei miatt, és szerinte „abból olyan sokra nem lehet menni.”

Angliában jelenleg 140 ezer magyar állampolgár él, köztük a Momentum politikusa, Csillag Tamás, aki szerint komikus volt Orbán Viktor látogatása. Mint mondta: ő lenne a legboldogabb, ha a kint élő emberek véleményét tényleg kikérné a magyar kormány.

„Nagyon sokan nem örömükben vannak itt, hanem devizahitelt fizetnek. Azért vannak itt, mert itt kapták a legjobb tanulmányi lehetőséget. Azért vannak itt, mert otthon rossz volt a gazdasági helyzet, vagy fojtogató volt a politikai légkör” – sorolja az országgyűlési képviselő.

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210530-magyarok-kulfoldon-itt-nem-kell-amiatt-aggodnom-hogy-ha-esetleg-korhazba-orvoshoz-kell-menni

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?