márc 30, 2021
6 Views
0 0

Magyarok is éltek a lehetőséggel: így kapták meg a koronavírus elleni oltást Szerbiában

Written by

Szombaton a legnagyobb sorok a boszniai–szerb, valamint az észak-macedón–szerb határon alakultak ki, de nagyon sokan érkeztek Montenegróból is azért, hogy Belgrádban vagy Újvidéken megkapják a vakcinát; ám, mint kiderült, volt, aki Magyarországról is szerencsét próbált.

(A legfrissebb hírek itt)

A Travellina Facebook-oldal vezetője egy hosszú posztban mesélte el, hogy hirtelen felindulásból miként is kapta meg az első oltását Szerbia fővárosában.

(Ez is érdekelheti: Óriási sorok a szerb határokon, nagyon sok külföldi utazik Szerbiába vakcináért)

Mivel a barátnője előző nap sikerrel járt Újvidéken, ezért ő is ott próbálkozott először, ám csak az érkezésnél derült ki, hogy itt aznap csak előre regisztráltakat oltanak be, sőt, közülük is csak azokat, akiknek már a második vakcinát kellene megkapniuk. A blogger azonban nem csüggedt, újratervezett, majd elindult Belgrád felé, mert az a hír járta, hogy ott még mindig oltják a külföldi állampolgárokat is.

Mint írja, Belgrádban is a helyi Hungexpo területén zajlik az oltás (Belgrade Fair a maps.me-ben), nagyon szervezetten. Egy nagyobb csarnokban (Hall 3) oltják a regisztráltakat, akiknél volt papír, egy kisebbikben (Hall 11) pedig a beeső vendégeket, köztük a külföldieket; ilyen beeső vendég volt ő is, ennek ellenére 20 perc alatt mindennel végzett.

„Öt perc volt az egész, plusz 15 perc pihenés az oltás után, szóval nincs tömegjelenet. Volt egy angolul tudó emberke ott, direkt segíteni kitölteni a szerb nyelvű regisztrációs papírt, aztán ezt rögzítették a számítógépen és már mehettem is a szuriért. Egyébként mindenki beszélt angolul , így az adatrögzítő és az oltást beadó hölgy is. Egyetlen dolgot kértek: útlevelet. Fizetni nem kell, ott is ingyenes, külföldieknek is” – mesélte a posztban.

A blogger hozzátette: az oltásáról egy kétnyelvű (angol, szerb) papírt kapott, amelyen szerepel az oltás típusa (AstraZeneca). Regisztrációnál meg kellett adnia egy email címet, ezen fogják majd értesíteni, ha mehet a második oltásra, amelyre a tájékoztató szerint 3 hónapon belül kerülhet sor; azt azonban egyelőre nem tudja, hogy ezzel az oltással hogyan szerez magyarországi védettségi igazolványt, de nem is érdekli.

A teljes posztot itt olvashatja el:

Betöltés…

(Ez is érdekelheti: Csúcsra jár a csömöri hamvasztóüzem, másfél hónap is kellhet a végtisztességig – Ezt hozta a koronavírus halálos harmadik hulláma)

Kiszámítható kölcsöre van szüksége?

Fix törlesztő, forint alapon a teljes futamidőn keresztül. A Bank360 hitelkalkulátorával
könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.


EXTRA AJÁNLÓ
6 különleges húsvéti ajándék nőknek a tavaszi megújulás jegyében (x)
Lakásfelújítás: megnéztük, hogyan éri meg belevágni! (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/koronavirus-oltas-vakcina-szerbia-astrazeneca/38ykwt8

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?