márc 29, 2021
8 Views
0 0

Magyar Orvosok Szakszervezete: Egyes kórházakban már a 65-70 év felettieket nem tudják lélegeztetőgépre tenni

Written by

Egyre fiatalabbak, egyre súlyosabb állapotban kerülnek kórházba, közölte Tóth Judit, a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke az ATV Start című műsorában. Mint mondta: a brit variáns miatt 60-65 százalékos átoltottság helyett 75-80 százalékosra van szükség.

Az elnök úgy véli, még szigorítani kellene, sőt, a meglévő szabályokat szigorúbban betartani, az orvosok pedig nem értik, miért kommunikálják a nyitást. Tóth Judit szerint is még nagyon korainak tűnik erről beszélni, az átoltottság magasabb fokáig kellene várni, valamint a járványgörbe, kórházi számok csökkenését kellene látni.

A járványt nem a kórházban lehet megállítani, hanem járványügyi intézkedésekkel

– fogalmazott.

A szakszervezet folyamatosan kap visszajelzéseket arról, hogy korábban 8 ágyas intenzív osztályok jelenleg 40 ággyal működnek, vagy két-háromszoros a betegek áramlása a sürgősségi osztályokon, egy orvosnak 40 beteget kell ellátnia egy műszakban. árulta el a szakszervezet alelnöke.

Nagyon súlyos a helyzet, a katasztrófa medicina szabályai szerint választani kell, hogy kinek adják megadni az adott sürgősségi ellátást, ha egyszerre bejön 8-10 súlyos állapotú beteg

– közölte az alelnök, aki olyan esetekről is tud, hogy egyes kórházakban a 65-70 év felettieket nem tudják lélegeztetőgépre tenni, mert fiatalokkal van tele az intenzív osztály.

24.hu/belfold/2021/03/29/koronavirus-lelegeztetogep-szakszervezet-fiatalok-intenziv-osztaly/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?