máj 29, 2021
28 Views
0 0

Magyar oltási igazolvány: az Európai Bizottsághoz fordul a DK

Written by

Magyar oltási igazolvány: az Európai Bizottsághoz fordul a DK

A párt ugyanis állásfoglalást kér arra vonatkozóan, hogyan utazhatnak azon országok polgárai, akiknek a kormánya eltitkolja, hogy milyen vakcinát kaptak – jelentette be Rónai Sándor, a DK EP-képviselője sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint az Orbán-kormány a koronavírus kapcsán újra cserbenhagyta a magyarokat. Rónai Sándor emlékeztetett Orbán Viktor azon ígéretére, miszerint a magyarokat semmilyen hátrány nem éri majd, ha utazni, nyaralni, munkát vállalni szeretnének külföldön, és ezt a kínai és az orosz vakcina esetén is zavartalanul megtehetik. A kormány azonban hiába köt egyéni alkukat némely országokkal, mindenhova nem lesz érvényes a magyar oltási igazolvány, mivel a plasztikkártyáról nem derül ki, hogy az illető milyen oltást kapott – hangsúlyozta a DK EP-képviselője.

A DK korábban követelte, hogy a kormány tegye ingyenessé az utazáshoz szükséges PCR-teszteket a keleti vacinával beoltottak számára, most pedig az Európai Bizottsághoz fordulnak: állásfoglalást kérnek arra, hogyan utazhatnak azon országok polgárai, akiknek a kormánya eltitkolja, hogy milyen vakcinát kaptak.

A DK egyúttal felszólítja a kormányt, haladéktalanul gondoskodjon arról, hogy minden magyar olyan oltást kapjon, amely lehetővé teszi, hogy élhessen az utazás, a munkavállalás minden uniós polgárnak járó jogával.

atv.hu

Orbán: A vírus velünk marad, előbb-utóbb mindenkit meg fog találni

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210529-magyar-oltasi-igazolvany-az-europai-bizottsaghoz-fordul-a-dk

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?