jún 5, 2021
7 Views
0 0

Magyar Nemzet: Karácsony nem lehetett volna tanársegéd

Written by

Magyar Nemzet: Karácsony nem lehetett volna tanársegéd

A lap szerint a főpolgármester – korábbi állításával ellentétben – nem lehetett volna tanársegéd 2004 és 2008 között a Budapesti Corvinus Egyetemen, mivel nem felelt meg az intézmény szabályában leírt feltételeknek.

A Magyar Nemzet azt írja, az egyetemen a tanársegédi munkakörbe történő kinevezés követelményei között szerepelt “legalább egy nyelv C típusú nyelvvizsgával vagy azzal egyenértékű állami oklevéllel bizonyított ismerete” is. Ez, mint írják, Karácsony esetben bizonyosan nem volt meg. Ezt azzal indokolják, hogy a főpolgármester tájékoztatása szerint 2000-ben egyetemi nyelvi lektorátuson tett nyelvvizsgát, ez pedig nincs azonos szinten a C típusú nyelvvizsgával.

A Magyar Nemzet birtokában lévő, 2001. május 24-től hatályos szabályzat szerint a tanársegédi munkakörbe történő kinevezés követelménye továbbá “a szakirányú egyetemi oklevél és az oktatási feladatai témájában az egyetemi diploma követelményeit érdemben meghaladó tudás, illetve széles körű tájékozottság is”.

Emellett szükséges “a szakmai vezetés melletti tudományos munka végzésére való alkalmasság, amelyet például az egyetemi évek alatti demonstrátori megbízás, eredményes TDK-tevékenység bizonyít, valamint gyakorlatok vezetésére való alkalmasság”. A szabályzat kitér arra is, hogy az újbóli kinevezéshez doktori programban történő részvétel is szükséges – írja a lap.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210605-magyar-nemzet-karacsony-nem-lehetett-volna-tanarseged

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?