Sze 22, 2020
16 Views
0 0

Magyar kézműves csokoládé nyert idén a gasztronómiai Oscaron

Written by

Egy volt moderátora beperelte a YouTube-ot, mert depressziója lett azoktól a kegyetlen videóktól, amelyeket munkája miatt meg kellett néznie – írta meg a CNet. Lefejezéseket, kivégzést és gyermekmolesztálást tartalmazó videókat is rendszeresen kellett néznie az amerikai nőnek. 

„A videómegosztó portálnak végzett veszélyes munkától alvászavara  és rémálmai lettek” – állítja a kereset, amelyet a kaliforniai bíróságnál nyújtottak be. További probléma, hogy nem tud zsúfolt helyeken tartózkodni, mert fél, hogy a tömegbe lőnek vagy tűz üt ki. Szorongásai miatt elveszítette a barátait és elszigetelődött.

Az nő 2018 januárjától 2019 augusztusáig dolgozott a YouTube-nak. A szerződésében az állt, hogy nem nézhet napi négy óránál több videót, de kevés munkatárs volt, ezért mindig bent tartották. Ráadásul a YouTube semmit sem tett a a munkatársai egészsége érdekében, nem kicsinyíthették le az ablakot, nem kapcsolhatták le a hangot, hogy nyugodtabban dolgozzanak.

Sem az őt alkalmazó ügynökség, sem a YouTube nem tájékoztatta  őt megfelelően az esetleges pszichikai kockázatokról, a munkatársaival pedig  nem beszélhettek nyíltan a problémáikról, mert féltek, hogy elbocsátják őket.  Bár elméletileg kérhették az úgynevezett „ egészségügyi instruktor” segítségét, erre csak két esetben került sor.

Ami a megoldást illeti, az egyik instruktor illegális drogot kínált neki, a másik azt javasolta, hogy fohászkodjon Istenhez.

index.hu/mindekozben/poszt/2020/09/22/magyar_kezmuves_csokolade_nyert_iden_a_gasztronomiai_oscaron/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Mindeközben
banner

Vélemény, hozzászólás?