ápr 7, 2021
7 Views
0 0

Magára hagyott gyerek kóborolt a texasi határon

Written by

Rémült, síró gyerek kért segítséget a határőröktől Texasban. A nicaraguai kisfiút egy nagyobb bevándorlócsoport hagyta magára Rio Grande Valley közelében, egy elhagyatott útszakaszon – írja az NBC News.

A helyszínen készült videón látható, hogy a tízéves gyerek teljesen egyedül van, és kétségbe van esve. Azt mondta, amikor felébredt, rájött, hogy a csoport, akikkel utazott, magára hagyta. A gyereket a határőrség biztonságba helyezte, később egy bevándorlók számára fenntartott intézménybe szállítják. 

Márciusban rekordszámú kísérő nélküli kiskorúra bukkantak a határ közelében, többségük Közép-Amerikából érkezett. Hétfőig bezárólag 19 ezer kísérő nélküli bevándorló gyerek volt szövetségi őrizetben. A Biden adminisztráció megváltoztatta Trump bevándorlási politikáját, és az egyedül érkező gyerekeket nem utasítják ki az országból, vélhetően ennek az eredménye a szomorú trend. 

A múlt héten látott napvilágot egy videó, melyen az volt látható, hogy két embercsempész egy 3 és egy 5 éves kislányt dobott le egy négyméteres kerítés tetejéről a határon.

Kapcsolódó

444.hu/2021/04/07/magara-hagyott-gyerek-koborolt-a-texasi-hataron

Komment írása

Article Categories:
444 · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?