ápr 12, 2021
10 Views
0 0

Ma is bármikor megismétlődhetnek a brüsszelihez hasonló terrorcselekmények

Written by

Ma is bármikor megismétlődhetnek a brüsszelihez hasonló terrorcselekmények

Európában az utóbbi időben megnövekedett a muszlim fanatikusok által elkövetett bűncselekmények száma. Az őszi tanárgyilkosság, a templomok elleni támadások is olyan kirívó esetek voltak amiket szélsőséges vallási fanatikusok követtek el. Március végén konferenciát tartottak arról, hogy miképpen lehet megelőzni a vallási extremizmust Európában. Az alábbi témával foglalkozott a Kossuth Rádió Európai idő című műsora.

A hirado.hu azt írja: tavaly a francia elnök részéről indult egy kezdeményezésben a vallási közösségek részéről is nagyon széleskörű volt a részvétel. Hollandiából a főrabbi, Franciaországból az imámok konferenciájának elnöke, katolikus papok,teológusok és európai parlamenti képviselők is részt vettek a találkozón.

A beszélgetés önmagában keveset ér, sokkal fontosabb hogy kik szerepeltek a konferencián. Hajlamosak vagyunk elfelejteni az öt éve történt brüsszeli robbantásokat. Nagyon fontos, hogy emlékezzünk, hiszen tulajdonképpen bármikor bárhol ezek a terrorcselekmények megismétlődhetnek.

– fogalmazott Hölvényi György európai parlamenti képviselő, a Kossuth Rádió Európai idő című műsorában. A képviselő elmondta, hogy a különféle egyházak közötti párbeszéd nagyon sokat segíthet a megelőzésben.

Csak Franciaországban ezer olyan imám van, akik nem tudnak franciául, ami egy olyan izolációt eredményez, ami egyfajta fogékonyságot jelent a szélsőségek irányába. Európában a szekularizáció elérte azt a szintet, hogy minden ami egyházi az a társadalmi diskurzuson kívül esik. A cél az, hogy a Nyugat-Európai országokban ahol több millió muszlim él, mindegyikük be legyen vonva a hitoktatásba.

– hangsúlyozta a politikus. Azt is hozzátette, hogy a francia imámok közösségének is fontos ez a kezdeményezés mert pontosan az ő tevékenységüket lehetetlenítik el a szélsőséges vallási csoportok.

Hassen Chalghoumi a francia imám közösség vezetője volt az aki a leghatározottabban követelte, hogy csak az lehessen vallási tanító aki a helyi törvényeket és az európai normákat betartja. És az is nagyon fontos, hogy a vallási vezetők képzése Európában történjen.

– emelte ki Hölvény György. A vírushelyzet háttérbe szorította a szélsőséges vallási cselekmények elleni küzdelmet. Erre a veszélyforrásra emlékezni kell a járvány után is és növelni kell Európa biztonságát.

Forrás: hirado.hu, Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült. Értsük meg jobban Európát!

pestisracok.hu/ma-is-barmikor-megismetlodhetnek-a-brusszelihez-hasonlo-terrorcselekmenyek/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?