máj 16, 2021
13 Views
0 0

LMP: A privatizációs javaslat a lakásmaffia és az uzsorások előtt nyitja meg az ajtót

Written by

LMP: A privatizációs javaslat a lakásmaffia és az uzsorások előtt nyitja meg az ajtót

Az LMP azt javasolja, hogy az állam és az önkormányzatok együtt állítsanak fel egy szociális lakásügynökséget a megfizethető lakhatás biztosításáért – mondta az ellenzéki párt társelnöke vasárnap, Budapesten tartott és a Facebookon is közvetített sajtótájékoztatóján.

LMP: A privatizációs javaslat a lakásmaffia és az uzsorások előtt nyitja meg az ajtót

Kanász-Nagy Máté botrányosnak nevezte a fideszes Böröcz László azon törvénymódosító javaslatát, amely “kiprivatizálja” a megmaradt önkormányzati lakásállományt – írja az MTI.

Ez nemcsak az önkormányzatok újabb vagyonvesztése miatt elfogadhatatlan, hanem azért is, mert a települések így nem tudnak majd segíteni a rászorulóknak, fiataloknak a lakhatási problémák megoldásában – fejtette ki az LMP társelnöke.

Kiemelte, Böröcz László “neoliberális, privatizációs” javaslata a lakásmaffia és az uzsorások előtt nyitná meg az ajtót és kizárólag a “NER-es haverok” érdekeit szolgálja, nem a többségét.

Az LMP szociális lakásügynökség koncepciója ezzel szemben segítséget nyújthatna a koronavírus-járvány alatt bajba került családoknak, továbbá a devizahitel-károsultaknak és az önálló életet kezdő fiataloknak is – mondta Kanász-Nagy Máté.

Hangsúlyozta, az LMP azért támogatja Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségét, mert olyan országot szeretnének, ahol kizárólag az egyéni tehetség és szorgalom határozza meg a boldogulást.

A kormánypárti polgármestereknek sem tetszik a bérlakásokat érintő javaslat

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210516-lmp-a-privatizacios-javaslat-a-lakasmaffia-es-az-uzsorasok-elott-nyitja-meg-az-ajtot

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?