jún 9, 2021
17 Views
0 0

Lincselésnél lépett közbe a fideszes Pócs János

Written by

Jászapátiban vertek össze egy kétgyerekes apát, aki csendháborítás miatt ment a rendőrségre, de ott nem tudtak neki segíteni.

A Blikk cikke szerint a verekedésig fajult vita helyszínére Pócs János fideszes képviselő oda ment, útközben értesítette a rendőrséget, és megvárta, hogy bilincsben vigyék el az egyik gyanúsítottat, aki beszólt a politikusnak: „Ezt elintézted, Pócs, te leszel a következő!” – idézte a lap az elhangzottakat. Pócs János elmondta a cikkben, hogy garantálta a megvert férfinak, hogy megvédik a támadók bosszújától, és tanúvallomást is tett. Hozzátette, hogy megígérte, hogy a verekedő család vagy beilleszkedik vagy elköltözik, a Facebookon pedig megnevezte az egyik gyanúsítottat.

A konfliktus onnan indult ki, hogy a megvert férfi egyik este, hét óra körül ment be a rendőrségre, hogy az utcában bömböl a zene, és tudnak-e ebben segíteni. Azt mondták neki, hogy mivel ketten vannak, nem tudnak mit tenni.

„Mire hazaértem, harminc-negyven ember jó hangulatban várt rám a házam előtt, csak épp nem hívta meg őket senki. Kirángattak az autóból, a kapuhoz vágtak, ütöttek, ahol értek, közben számonkérték rajtam, hogy miért mentem a rendőrségre, hiszen nekik Jászberénytől Szolnokig minden rendőr a barátjuk” – mondta a sértett, akinek többek között letört három foga és eltört az orra is.

A beszámoló szerint a támadók átugrottak a kerítésen, és az egyikük földre küldte a sértettet, mire többen kalapáccsal, téglával, virágcseréppel ütötték, és a férfi kúszva-mászva próbált menekülni.

„Most komolyan: a rendőrséghez fordultunk segítségért, ahol elárultak minket. És még mi szégyelljük magunkat? Nekünk kell elmenekülni? Jámbor ember vagyok, soha senkivel nem volt vitám. Eldöntöttem, hogy inkább elköltözünk albérletbe. Több mint 13 éve lakunk ebben az utcában, de egyetlen szomszédom se jött segíteni. Az utcán állva nézték, hogy vajon agyonvertek-e. Hiába tettem feljelentést, a tettest egy napig se tartották bent, már hazaengedték” – tette hozzá a megvert férfi, akinek a gyerekei a házban voltak az incidens alatt.

A lap kereste a gyanúsított családját, de végül nem akartak nyilatkozni.

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210609-lincselesnel-lepett-kozbe-a-fideszes-pocs-janos

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?