márc 31, 2021
7 Views
0 0

Levélben üzent az orvosi kamara Pintér Sándornak a covid-ellátás problémái miatt

Written by

A MOK listába szedve küldte el problémáit a belügyminiszternek; javaslataik szerint a háziorvosok sportlétesítményekben, színházakban vagy iskolákban is oltanának, ebbe pedig bevonnák a fogorvosokat, és azokat a háziorvosokat, akik eddig még nem vállaltak szerepet.

A dokumentum szerint rendezetlen az önként vállalt többletmunka díjazása, illetve az ügyeleti díj mértéke sincs meghatározva. A kamara tájékoztatást vár arról, hogy az önkormányzati fenntartású rendelőintézetek állami irányítás alá vonása a veszélyhelyzet után is fennáll-e.

(A legfrissebb hírek itt)

A háziorvosi alapellátást az oltási helyzet és az ehhez köthető adminisztrációs terhek problémája foglalkoztatja.

Az oltással kapcsolatban kifogásolták, hogy az első körből kimaradt egészségügyi dolgozók csak nehezen kapnak új időpontot a vakcinára. Javasolják, hogy aktívabban vonják be a Nemzeti Népegészségügyi Központ finanszírozott intézményeinek dolgozóit a védekezésbe, csökkentsék az adminisztrációs terheket, illetve szervezzenek meg körjáratokat az egészségügyi dolgozók szállítására, hogy ne tömegközlekedéssel kelljen eljutniuk a munkába – idézte fel a hvg.

Szerintük a faviparivir koronavírus elleni gyógyszer felírását nem kellene PCR-teszthez kötni, és szükség lenne egy egységes protokoll a nem kórházi koronavírusos betegek ellátására is. Javasolják továbbá, hogy szervezzék meg és biztosítsák, hogy egy hozzátartozó vagy egy karitatív személy (szerzetes, apáca, önkéntes) jelen legyen a haldokló betegeknél az utolsó óráikban.

A levélben kitérnek arra is: fontos lenne, ha a kórházi helyzet és problémák részletesebben és reálisabban jelennének meg a kormánymédiákban, hogy a lakosság pontos képet kapjon a helyzetről.

Cseréje le autóját biztonságosabbra!

Itt a rossz idő, ha finanszírozást keres autócseréhez, a Bank360 autóhitel kalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.


EXTRA AJÁNLÓ
6 különleges húsvéti ajándék nőknek a tavaszi megújulás jegyében (x)
Lakásfelújítás: megnéztük, hogyan éri meg belevágni! (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/mok-level-koronavirus-pinter-sandor/fp7y7gv

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?