ápr 27, 2021
5 Views
0 0

Létrejön a kínai-magyar légi Selyemút

Written by

Létrejön a kínai-magyar légi Selyemút, az erről szóló megállapodást kedden írta alá Budapesten a Budapest Airport, a kínai Henan Airport Group (a Csengcsou Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője) és a CECZ / Utlink kínai-magyar üzleti és logisztikai fejlesztő vállalat – írja az MTI.

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára kedden a repülőtérről közvetített sajtótájékoztatón elmondta: a most aláírt együttműködési megállapodás a két repülőtér összekötéséről fontos gazdasági lehetőségeket, illetve a Magyarország és Kína közötti légiáru-szállítás jelentős bővülését eredményezheti. Lényeges és kölcsönös logisztikai előnyöket is hozhat Magyarország, a kelet-közép-európai országok és Kína számára. A szabad és fair globális kereskedelmet támogatják, ami minden korábbinál fontosabbá vált a járvány miatt, „minél kevesebb az akadály, annál gyorsabb a gazdaság újraindulása” – fogalmazott.

Az Iho.hu januárban egy kínai portálra hivatkozva azt írta, hogy Csengcsou a Kína hatodik legnagyobb teherforgalmú repülőtere, 2020-ban az itteni légiáru-mennyiség 110 ezer tonnával nőtt és elérte a 640 ezer tonnát. Ezen kívül Csengcsouból kétórás repüléssel lefedhető a kínai lakossági piac több, mint kilencven százaléka, a nagysebességű vasúti hálózat kétórányi távolságban 400 millió ember fogyasztását teszi hozzáférhetővé, így Csengcsou magyar szempontból a lehető legfontosabb teheráru-központ.

24.hu/kulfold/2021/04/27/kina-magyarorszag-legi-selyemut-megallapodas/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?