máj 27, 2021
9 Views
0 0

Letöltendőt kértek a Vizoviczki-ügyben megvádolt volt rendőr alezredesre, tagadja tettét

Written by

Vádat emelt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség azzal a volt rendőr alezredessel szemben, aki megpróbálta megkenni az egyik volt beosztottját azért, hogy mentesüljön a Vizoviczki-ügyben lévő bírósági felelősségre vonása alól.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a bírósági eljárásban történt vesztegetéssel vádolt volt rendőr tagadta a bűncselekmény elkövetését. Hozzátette, 1 év 4 hónap börtönt, és 2 év közügyektől eltiltást kértek rá arra az esetre, ha változtat az eddigi vallomásán, és váddal egyező beismerő vallomást tesz az előkészületi ülésen, s lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Mint ismert, a Központi Nyomozó Főügyészség 2014. augusztus 21-én, bűnszervezetben elkövetett korrupciós bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Vizoviczki László és huszonegy társa ellen a Fővárosi Törvényszéken, amely ügyet a bíróság jelenleg is tárgyal.

A most benyújtott vádirat lényege szerint a volt rendőr tavaly februárban – azért, hogy a bíróságon folyamatban lévő fenti alapügyben a büntetőjogi felelősségre vonás alól mentesüljön – azt kérte a volt kollégáját, hogy vállalja magára egyes bűncselekmények elkövetését. A volt rendőr meg nem határozott összegű rendszeres havi juttatást ígért a számára kedvező tartalmú terhelti vallomásért cserébe. A volt beosztottja azonban visszautasította az ajánlatot.

Az ügyészség 1 év 4 hónap börtönt kért rá arra az esetre, ha beismeri az előkészületi ülésen, hogy meg akarta kenni a volt kollégáját. A letartóztatásban lévő volt alezredes a halmazati büntetések miatt akár 16 év börtönt is kaphat az alapügyben, ha bebizonyosodik a bűnössége.

24.hu/belfold/2021/05/27/letoltendot-kertek-a-vizoviczki-ugyben-megvadolt-volt-rendor-alezredesre-tagadja-tettet/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?