jún 8, 2021
5 Views
0 0

Letöltendő börtönt kért az ügyészség a miniszter volt férjére

Written by

Letöltendő börtönt kért az ügyészség a miniszter volt férjére

A vizes vb egykori gazdasági igazgatóját, a jelenleg körözés alatt álló Balogh Sándort – aki korábban Mager Andrea közvagyonért felelős tárca nélküli miniszter férje volt – befolyás vásárlásával vádolják, és ez csak az egyik büntetőügy, ami ellene folyik.

A vádiratot a hvg.hu szerezte meg: ezek alapján az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért Balogh Sándorra. Baloghot 2019 novembere óta keresik több száz millió forintos adócsalás és befolyásvásárlás bűncselekmények gyanúja miatt, de egyelőre nem sikerült bíróság elé állítani, mivel vélhetően Dubajba szökött.

Balogh Sándor ügye még 2017-re nyúlik vissza. A vádirat szerint a férfi ekkoriban a budapesti úszó-világbajnokságot szervező cég, a Bp2017 Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója, illetve a Magyar Afrika Társaság alapítója és vezető tisztségviselője volt, ekkor adott megbízást két magánnyomozónak „a személyével, illetve hozzá köthető személyekkel és cégekkel kapcsolatos információk gyűjtésére a gazdasági, politikai, büntetőeljárási helyzetük, az őket érintő ilyen jellegű kockázatok rendszeres felmérésére, értékelésére”.

A lap hozzátette, hogy a vád alapján egy rendkívül bonyolult és szerteágazó tulajdonosi és vezetői összefonódásokból álló, kiterjedt céghálót működtetett. Ennek a céghálónak volt a része a 2018 decemberében egy felszámolási eljárásban megszüntetett cég, az SW Workforce Kft. is. Balogh a magánnyomozóktól azt akarta megtudni, hogy folyik-e ellene eljárás a NAV-nál, és ha igen, mik ennek a részleti. Balogh rendszeresen fizetett havi megbízási díjat a magánnyomozóknak: 2017 márciusától 2018 januárjáig havi 2,1 millió forintot, 2018 februártól októberéig havi 1,4 millió forintot, összesen több mint 35 milliót.

Az egyik magánnyomozó, a volt titkosszolgálatis, korábban a belső elhárításnál dolgozó K. Lajos megkereste N. Róbertet, a NAV egyik főnyomozóját, aki lekérte az adatokat a NAV VpRobotzsaru rendszeréből. Cserébe N. Róbert többek között között ingyenes vadászatot, kubai szivarokat, egy 150 ezer forintos vadászpuskát, valamint vadász vendégjegyet kapott ajándékba, illetve végrehajtási eljárásokban K. Lajos egyik ügyvéd barátja látta el a jogi képviseletét ingyen.

Balogh Sándorra azután figyeltek fel a hatóságok, hogy a belső elhárításért felelős Nemzeti Védelmi Szolgálat látókörébe kerültek K. Lajosék. Titkos nyomozás indult, hogy ki lehet a megbízójuk. 

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210608-letoltendo-bortont-kert-az-ugyeszseg-a-miniszter-volt-ferjere

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?