febr 21, 2021
4 Views
0 0

Letiltotta a mianmari hadsereg oldalát a Facebook

Written by

A Facebook vasárnap törölte a Mianmart irányító hadsereg információs Facebook-oldalát. A közösségi média vállalkozás arra hivatkozott, hogy szabályzata tiltja az erőszak szítását. A Facebook közölte:

A Tatmadaw True News Information Team (A mianmari hadsereg valós híreket közlő tájékoztató csapata) nevű Facebook-oldal visszatérően megsértette az erőszak szítását tiltó szabályokat.

Az Index beszámolt róla korábban, hogy az előző nap két ember halt meg a délkelet-ázsiai ország második legnépesebb városában, Mandalayban, miután a rendőrök éles lőszerrel belelőttek a hatalomátvétel ellen tiltakozó tömegbe.

A február 1. óta hatalmon lévő junta egyre inkább növeli a nyomást a demokráciapárti mozgalomra.

A Facebookot már többször is bírálták amiatt, hogy nem tesz eleget azért, hogy visszaszorítsa a gyűlöletbeszédet a felületein. Ez a látványos intézkedés precedensértékű lehet a cég történelmében. Más hasonló oldalak, mint például a Twitter, nem habozott, és a korábbi amerikai elnököt is törölte soraiból.

Az Index a kezdetek óta nyomon követi a mianmari eseményeket február 1. óta, amikor 

az ország hadserege arra hivatkozva, hogy szabálytalanságok történtek a novemberi választásokon, megakadályozta, hogy a szabadon választott parlament megtartsa alakuló ülését, és őrizetbe vette Aung Szan Szú Kjit.

A hatóságok erőszakos fellépése és a halálesetek ellenére vasárnap is több ezren vonultak utcára Mianmar számos városában, hogy tiltakozzanak a katonai vezetés ellen.

A Twitter-használók előzőleg jelezték, hogy a szolgáltatásban komoly fennakadások vannak, a kapcsolat folyton megszakadt.

index.hu/kulfold/2021/02/21/mianmar-hadsereg-facebook-szabadsagharc-tuntetesek-katonasag-diktatura/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?