ápr 27, 2021
2 Views
0 0

Letartóztatásban marad a saját gyermekét szexuálisan bántalmazó férfi

Written by

A férfival szemben azért indult büntetőeljárás, mert az élettársával közös 13 éves fiúgyermekét ittas állapotban több alkalommal bántalmazta, az éjszakai órákban az alvó, ezáltal kiszolgáltatott sértettet rendszeresen, erőszak alkalmazásával szexuálisan zaklatta.

A férfit időközben az általa szintén bántalmazott élettársa elhagyta. A vádlott cselekményeinek az vetett véget, hogy a sértett a pedagógusának beszámolt a történtekről. A gyámhatóság a fiút kiemelte a terhelt gondozásából, nevelésbe vette és nevelőszülőnél helyezte el.

Ezt követően a férfit a nyomozó hatóság őrizetbe vette, majd letartóztatására került sor. Cselekményét az eljárás jelen szakaszáig nem ismerte be.

A vádemelést követően a Kecskeméti Törvényszék fenntartotta a vádlott letartóztatását, mert a vád tárgyát képező bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyúak, vonatkozásukban a törvény 5 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé, ezért változatlanul fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet a vádlott személyi körülményei sem ellensúlyoznak, így az eljárási cselekményeken való jelenléte kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedéssel biztosítható.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett a törvényszék indokaival, ezért indítványozta az elsőfokú bíróság határozatának helybenhagyását az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla felé.

Szegedi Fellebbviteli Főügyészség

hirtv.hu/ahirtvkekhirei/letartoztatasban-marad-a-sajat-gyermeket-szexualisan-bantalmazo-ferfi-2520744?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?