jún 11, 2021
15 Views
0 0

Letartóztatásban marad a magát élettársával kitartató férfi

Written by

A férfi ellen azért indult büntetőeljárás, mert 2017-ben megélhetését egyéb jövedelem hiányában az élettársa által végzett prostitúciós tevékenységből származó bevételből biztosította. 2017 márciusa és júniusa között a sértettnek a rendszeresen végzett szexuális cselekményekből legalább 600.000,- forint bevétele származott, amelyből a terhelt legalább 480.000,- forintot megszerzett. A férfi a vele közös háztartásban élő sértettet túlnyomórészt pénzszerzés érdekében rendszeresen bántalmazta, előfordult, hogy a sértett kiskorú gyermekeinek jelenlétében ájulásig verte. Miután a sértett Ausztriában folytatta prostitúciós tevékenységét, a vádlott őt telefonon azzal kereste meg, hogy amennyiben nem jön haza vagy nem küldi haza az általa keresett pénzt, megöli a sértett gyermekeit. Ezzel összefüggésben több alkalommal zaklatta a sértett lányát is. A vádlott a sértettel fennálló élettársi kapcsolata idején agresszív viselkedésével, állandó feszültségkeltő magatartásával súlyos mértékben veszélyeztette a sértett kiskorú gyermekeinek testi, lelki és erkölcsi fejlődését. A terhelt tagadta, hogy a sértettet bántalmazta volna és a pénzét elvette volna.

Az elsőfokú ítélettel szemben ellenérdekű fellebbezések bejelentésére került sor. Az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében, a vádlott és védője bűncselekmény hiánya okából történő felmentés végett fellebbezett.

Az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék felülvizsgálta a vádlott letartóztatásának indokoltságát és azt továbbra is fenntartotta. A vádlott ezen döntéssel szemben is fellebbezést jelentett be.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség megítélése szerint a vádlott vonatkozásában a kiszabott szabadságvesztés hosszú tartamára figyelemmel változatlanul fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet a vádlott terhére, a büntetés súlyosítása érdekében bejelentett fellebbezés is nyomatékosít. Emellett a vádlott erőszakos többszörös visszaesői minősége, cselekményeinek másik büntetőeljárás hatálya alatti – részben folytatólagos – elkövetése miatt esetében a bűnismétlés veszélye is fokozott. A letartóztatás fenntartásával összefüggésben bejelentett fellebbezés tárgyában a Szegedi Ítélőtábla hoz végleges döntést, míg a vádlott bűnössége kérdésében a Szegedi Törvényszék hoz másodfokú határozatot.

HírTV

hirtv.hu/ahirtvhirei/letartoztatasban-marad-a-magat-elettarsaval-kitartato-ferfi-2523109?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?