jan 14, 2021
11 Views
0 0

Lessen be egy lopakodó bombázóba!

Written by

Február negyedikén nyílt volna meg a Nintendo első vidámparkja Japánban, azonban a növekvő számban jelentkező koronavírus-esetek miatt ismét elhalasztották a megnyitót.

Japán viszont kiterjesztette a rendkívüli állapotot, amelynek legalább február 7-ig kell tartania, Tokión túl az Oszakai prefektúrában, ahol a park található.

A japán Universal Studiosnál tervezett megnyitót a világjárvány miatt már 2020 nyarán is elhalasztották. Decemberben viszont a Nintendo közzétett egy videótúrát a parkban, amelyben többek között Shigeru Miyamoto, a Mario, Zelda és Donkey Kong alkotója volt a főszerepben.

Nem ez az első vidámpark, amely hasonló problémákba ütközött a járvány idején – a bezárt kaliforniai Disneyland vidámpark is egy nagyszabású oltási központtá válik.

Japánban jelenleg kijárási tilalom van (a legfontosabb utakat, a vásárlást, munkába menést stb. leszámítva), ami eddig nem volt jellemző a felkelő nap országára. Kedden viszont az országban már több mint 300 ezer koronavírusos fertőzött volt, a halálesetek száma pedig elérte a 4 ezret.

Sokan emiatt kételkednek a tokiói olimpia idei megrendezésében is, amelyet már egyszer 2020-ban a Covid–19 miatt elhalasztottak.

index.hu/mindekozben/poszt/2021/01/14/lessen_be_egy_lopakodo_bombazoba/

Komment írása

Article Tags:
·
Article Categories:
Index.hu · Mindeközben · Tech
banner

Vélemény, hozzászólás?